Leeuwarden

Samen in het Noorden

In het voorjaar van 2016 is de afdeling Leeuwarden van de Fietsersbond aan de slag gegaan met Fietsen Alle Jaren. Overal waar we komen vinden de mensen dit project een heel mooi initiatief en willen velen mee doen. We staan pas aan het begin en we hopen en verwachten dat Fietsen Alle Jaren een groot succes gaat worden in de Friese hoofdstad. We zoeken actief naar partners en vrijwilligers die van Fietsen Alle Jaren een groot succes willen maken. Onze uitdaging is om in 2018, als Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa is, we nog veel meer Riksjas in de stad hebben rijden!

Volg ons op Facebook

Volg Noorderbreedte

 

 

 

 

We zijn gestart met één riksja in Leeuwarden, een Rikschef (Harry van der Veen) een coördinator (Albert van Dijk) en een ploeg vrijwilligers die ritjes maken van uit zorgcentrum Abbingahiem. Alle locaties van De Noorderbreedte in Leeuwarden kunnen boeken bij Fietsen Alle Jaren. Ook andere stadsgenoten mogen gerust een ritje boeken, door een bericht te sturen via het formulier onderaan deze pagina.

Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad van Europa, Wat zou het mooi zijn als we met Fietsen Alle Jaren ook minder mobiele stadsgenoten langs heel veel culturele evenementen kunnen rijden. Wij zien de toekomt met vol vertrouwen te gemoed en hopen dat er veel riksja’s bij komen. We willen dat de riksja’s van Fietsen Alle Jaren zó bekend worden dat we mede het straatbeeld van de culturele hoofdstad 2018 gaan bepalen.

Voor alle cliënten van de Noorderbreedte in Leeuwarden staan we klaar om een ritje te maken. Ook stadsgenoten die mindervalide zijn en niet aangesloten zijn bij deze stichting zijn van harte welkom om en ritje te boeken . Verder  gaan we nog in gesprek met sociaalwijkteams, zorginstellingen en particulieren om Fietsen Alle Jaren in Leeuwarden uit te breiden.
Wij zijn altijd opzoek naar Riksja-bestuurders. Op pad gaan met één of twee minder valide stads genoten is een heel mooi en waarde vol gebaar. Door zo’n eenvoudig iets als fietsen. Iedereen heeft toch het recht op wind door het haar! Informatie en aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

Fietsen alle Jaren Leeuwarden

Location Manager Coordinator Captain
Jansoniusstraat 4, 8934 BM Leeuwarden Albert van Dijk FietsenAlleJarenLeeuwarden@gmail.com

Fietsen Alle Jaren is begonnen in Leeuwarden. Afdeling Leeuwarden van de Fietsersbond heeft het project omarmd en is gelijk de boer op gegaan. Veel (zorg)instellingen zijn benaderd. We zijn gestart met 1 riksja bij De Noorderbreedte in Abbingahiem. Door als eerste in Friesland een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan tussen Abbingahiem en de Fietsersbond, hebben we een mooie subsidie gekregen voor de aanschaf van deze eerste Riksja.

Voor alle cliënten van de Noorderbreedte in Leeuwarden staan we klaar om een ritje te maken. Ook stadsgenoten die mindervalide zijn en niet aangesloten zijn bij deze stichting zijn van harte welkom om en ritje te boeken. Verder zijn of gaan we nog verder in gesprek met sociaalwijkteams, zorginstellingen en particulieren om Fietsen Alle Jaren in Leeuwarden uit te breiden.

 

Met dank aan: