Bestuursleden gezocht!

Vacature: Bestuursleden Landelijke Stichting Fietsen Alle Jaren

Over Fietsen Alle Jaren

Fietsen Alle Jaren is een wereldwijde beweging van enthousiaste vrijwilligers die zich ervoor inzetten dat mensen van alle leeftijden ‘de wind door hun haren’ kunnen blijven voelen. Met een zogenoemde riksja maken vrijwilligers ritjes met senioren door de natuur, de stad, of langs mooie herinneringen. Centraal staan de verhalen, bijzondere ontmoetingen en het buiten zijn. Fietsen Alle Jaren is in 2015 opgezet als burgerinitiatief in Nijmegen. Onder leiding van de Fietsersbond is het
aantal initiatieven gegroeid tot 24 initiatieven door heel Nederland. Het aantal geïnteresseerden dat zich aan wil sluiten blijft groeien. Fietsen Alle Jaren Nederland zal nu als onafhankelijke stichting doorgaan. De doelen van de stichting zullen zijn om lokale initiatieven te ondersteunen, kennisdeling te bevorderen en een landelijke positie te ontwikkelen.

Vacature bestuursleden

Wij, enthousiaste Fietsen Alle Jaren vrijwilligers door heel Nederland, zoeken een bestuur dat op vrijwillige basis bij wil dragen aan een landelijke stichting Fietsen Alle Jaren. We zoeken bestuursleden die net als wij blij worden van Fietsen Alle Jaren. Daarbij vinden we de volgende
kwalificaties van belang:

  • Affiniteit met de doelgroep, 75+ en mensen met een verminderde mobiliteit.
  • Ervaring met de ontwikkeling van een landelijke stichting.
  • Affiniteit met vrijwilligerswerk en het ‘aansturen en enthousiasmeren’ van vele lokale vrijwilligers.
  • Bestuurlijke ervaring.
  • Beschikt over een breed maatschappelijk netwerk in de wereld van de ouderenzorg of mobiliteit.
  • Visie en strategie als het gaat om het creëren van een landelijke positie voor Fietsen Alle Jaren met een stabiele groei, verzelfstandiging en ondersteuning en het samenbrengen van lokale initiatieven.
  • Enthousiast, inspirerend, met doorzettingsvermogen en op samenwerking gericht.

Als bestuurslid vragen we je om je visie, ervaring en netwerk in te zetten voor Fietsen Alle Jaren en daarmee met ons samen te werken aan Fietsen Alle Jaren Nederland. Je concrete inzet kunnen we in gezamenlijkheid bepalen.

Enthousiast? Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 17 februari naar fajlandelijk@gmail.com of bel met Nina van Haren: 0628340988.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *