Almere

Het kan in Almere!

FEESTELIJKE AFTRAP FIETSEN ALLE JAREN IN ALMERE
Wethouder Froukje de Jonge maakt eerste rit met nieuwe riksja bij het zorghotel de Reedewaard Almere Haven

Op vrijdag 15 december 2017 vindt de feestelijke ingebruikname plaats van de eerste riksja in Almere in het kader van het project Fietsen Alle Jaren. ‘Fietsen Alle Jaren’ is een wereldwijd initiatief, bedoeld om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haren’. Dankzij een enthousiaste groep lokale vrijwilligers van de Fietsersbond is het initiatief nu ook van start gegaan in Almere. Dit is mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit Flevoland: Gemeente Almere en Natuur en Milieu Federatie Flevoland, de Reedewaard. Alsmede vanuit de fondsen: het Oranje Fonds en FNO.

Programma
Op vrijdag 15 december 2017 om ongeveer 14.00 gaat de wethouder een stukje fietsen met de Riksja. Voorin zit een oude heer uit de Reedewaard en Mario Kramer. De fietstocht gaat over de Marktkracht in Almere Haven. Nico Scharn, onze bekende straatmuzikant zorgt voor wat opgewekte liederen. Als u interesse heeft om eventueel piloot ( bestuurder) te worden, kunt u na afloop van de openingshandeling in Reedewaard wat drinken en uitleg krijgen over ‘Fietsen Alle Jaren’ en een klein ritje als kennismaking met de riksja kan uiteraard ook.

Fietsen Alle Jaren in Almere
Voor Fietsen Alle Jaren in Almere zijn nog enkele vrijwilligers nodig, jongeren en ouderen die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’. Ook komen we graag in contact met potentiele passagiers.

Voor informatie neem contact op met Mario Kramer: almere@fietsenallejaren.nl

Locatie van de riksja's

Location Manager Coordinator Captain
Zorghotel Reedewaard, Almere Haven Mario Kramer

Met dank aan en/of medewerking van:

De gemeente Almere, Zorghotel Reedewaard, Richard Fokker Tweewielers