Den Haag

De wind door je haren in Den Haag

Aanmelden

Sinds 2018 is Fietsen Alle Jaren ook in Den Haag opgestart. Iedereen die niet zomaar zelf kan fietsen, mag mee met de riksja. Het is altijd gezellig, want er passen twee passagiers en een riksjabestuurder op de fietsriksja. Meer weten of je aanmelden voor een ritje? Mail of bel naar Desha Davies, dsebastiana@wzh.nl / 06 38 36 61 39. De riksja is gestald bij WZH Transvaal.

Overgewaaid uit Denemarken

In Denemarken, waar het idee van Fietsen Alle Jaren vandaan komt, zijn de riksja’s binnen een paar jaar een enorm succes geworden. Er rijden er inmiddels al zo’n 500 rond, bestuurd door enkele duizenden enthousiaste vrijwilligers. En het effect op de oudere deelnemers is fantastisch: mensen die met bijna niemand meer praten, gaan dat weer doen, andere mensen die eenzaam en somber geworden zijn, komen weer vrolijk terug van hun fietstocht. Dat laatste geldt trouwens ook voor de vrijwilligers, voor wie de deelname zonder meer een verrijkende ervaring is.

Vrijwilligers gezocht!

Voor ‘Fietsen Alle Jaren’ in Den Haag zijn nog enkele vrijwilligers nodig, jongeren en ouderen die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’. Daarnaast zoeken we nog een riksjef, ofwel een vrijwillige coördinator, om het initiatief verder op te zetten lokaal. Heb je belangstelling? Meld je aan bij Desha Davies, dsebastiana@wzh.nl / 06 38 36 61 39.

Met dank aan en/of medewerking van: