Harderwijk

Riksjabestuurders gezocht!

Harderwijk is een nieuwe club rijker: de Stichting Fietsenallejaren Harderwijk. Wij zijn een groep Harderwijkers die het een mooi idee vinden om elkaar mee te nemen in de fiets…niet zomaar een fiets, een elektrische Riksja-fiets.

Je buurvrouw, je moeder, je zus, iedereen die niet (meer) kan fietsen, neem je mee. Je stapt samen met hem of haar in de bak en je laat je fietsen….lekker de wind in je haren. Tegen de koud trek je een denken over je heen, tegen de regen een mooie luifel. Maar we hopen natuurlijk op mooi weer. De fiets rijdt niet langer dan 25 km, dus het zijn mooie ritjes in de buurt van Harderwijk. Onderweg lekker koffiedrinken of afstappen: alles kan. De fiets wordt bestuurd door één van de vrijwilligers. Je hoeft dus niet op het verkeer te letten, dat doet de bestuurder.

Ons doel:

de eerste Riksja-tocht in de fietsmaand mei 2018 en 200 ritten per jaar. Doet u mee?

We zoeken:


Fietsers:

Fietsen op de elektrische riksja op voor jou geschikte tijden en momenten. Samen met jouw passagiers genieten van Harderwijk en omgeving.  Jij geeft  je beschikbaarheid aan. Hoe meer mensen des te beter. De Fietsersbond verzorgt een training voor de vrijwilligers.

Sponsoren:

De aanschaf van één fiets kost circa € 10.000, inclusief een startpakket (voor PR, verzekering, training) bij de Fietsersbond. De gemeente Harderwijk en de Rabobank hebben hun steun toegezegd voor de aanschaf. De onderhoudskosten zijn ongeveer € 4.600 per jaar. Die kosten zijn inclusief het sparen voor de vervanging van een accu en de fiets (na 10 jaar). We zoeken mensen en bedrijven die willen sponsoren. Als sponsor krijg je naar keuze een vermelding van je logo op deze website, een sticker op de bak van de fiets, de naam op de fietshesjes. Alles kan en we houden ons aanbevolen voor alle leuke ideeën.

Organisatoren en helpers:

We kunnen altijd hulp gebruiken van mensen die willen helpen met bijvoorbeeld de reserveringen, de pers benaderen, etc.

Passagiers:

Als de riksja is gekocht en de vrijwilligers zijn getraind, dan gaan we lekker fietsen! Wil je je laten fietsen of ken je iemand die je graag mee naar buiten neemt, schrijf je dan alvast in.

Contact:

Voor informatie kunt u bellen met John Huijgen, voorzitter,  via

fietsenallejarenharderwijk@gmail.com, telefoon 0643467300

ANBI-Status:

Meer informatie over de ANBI-status van dit initiatief kunt u hier vinden.

 

Locatie van de riksja's

Location Manager Coordinator Captain

Met dank aan en/of medewerking van: