Activiteiten

Home FAJ Deventer

                

Onze activiteiten in 2021

Na een plotselinge koude winterweek en vlak daarna een behoorlijke temperatuurstijging, het omzeilen van regenbuien en de diverse wegsomleidingen, zijn we in het voorjaar toch goed van start gegaan! Op dinsdag- en donderdagmiddag en de woensdagochtend zijn er ritten met de bewoners van Humanitas. Elke vrijdagochtend kunnen de bewoners van Nieuw Rollecate mee in de riksja en op de zaterdagochtend stappen bewoners van Villa Molenenk in. Bewoners van   PW Janssen, Spikvoorde en St Jurrien weten ons inmiddels ook te vinden. Tussendoor zijn er ook leuke individuele ritjes aangevraagd.

Op 14 april 2021 hebben Vrienden van Humanitas (VvH) met Fietsen Alle Jaren Deventer de handen ineen geslagen. De Stichting VvH zorgt ervoor dat de bewoners gebruik kunnen maken van extra faciliteiten die door bezuinigingen anders geen doorgang meer kunnen vinden. Samen komen we eruit! Webiste: https://vriendenvanhumanitasdeventer.nl/

Ja, we zijn dit jaar lekker op gang gekomen! We hebben veel gefietst, in totaal ongeveer 160 ritjes.. Bewoners zijn zo blij en genieten volop, en dat werd wel eens gevierd met een ijsje of koffie op een terras.

FAJ D werd voorgedragen door Deventer Doet om een fietspiloot in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers zijn onmisbaar in allerlei maatschappelijke posities. Jan werd naar de binnentuin van Ludgerus gelokt voor een kort filmpje en werd daarna door ons opgewacht met toeters, gejuich, borden en bloemen. Gefeliciteerd!

In Denemarken waar alles vanaf 2012 is gestart, hebben de Denen een specifieke term voor mensen die er helemaal voor gaan: ILDSJAEL, wat vuurziel betekent. Samen met onze fietspiloten en iedereen die met ons is verbonden weten wij nu, wij zijn vuurzielen!

 

Onze activiteiten in 2020

2020… Wat een jaar… Onze lente-kickoff hadden we ons anders voorgesteld. Ook hier heeft corona er voor gezorgd dat menige activeit niet door kon gaan. Maar dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten! Wij hebben achter het gaas van de beide riksja’s  een groot stuk transparant plastic geplakt zodat er coronaproof kan worden gereden.

  • Waar mogelijk, wordt heerlijk gefietst. Vanaf de Vijfhoek prachtige ritjes door het buitengebied. Zeker voor iemand uit hospice De Winde is dit zeer ontspannend. Vanaf Keizerslanden door Diepenveen, Schalkhaar en natuurlijk langs de IJssel, de brug over richting de Worp.
  • In september is er met het wijkteam Keizerslanden door de wijk gereden om bloemetjes uit te reiken aan bewoners, want het was burendag!
  • Op de Worp hebben we tijdens een zondagconcert beide riksja’s gepromoot. De sfeer was goed en we hebben fijne gesprekken gehad. Er is contact gelegd met Nieuw Rollecate; we fietsen nu bijna elke vrijdag met hen.
  • Ook bewoners van Villa Molenenk zijn enthousiast over FAJ. Ter kennismaking zijn er al enkele korte ritjes gemaakt.

Die wind door de haren is toch heerlijk!