Groningen

Fietsen Alle Jaren

Doel van Fietsen Alle Jaren

Het doel of motto van FAJ is ‘de wind door je haren’. Mensen die nauwelijks nog buiten komen (en die zelf niet meer kunnen fietsen) laten genieten van een fietstocht. In een elektrisch ondersteunde fiets (model riksja) waarin voorin twee mensen passen en met een ervaren bestuurder “op de bok”.

Het is bedoeld als ontspanning, er even uit zijn, in contact met de omgeving en met de riksja piloot. Vaak gaat een familielid en/of mantelzorger mee. Door de natuur, door de stad, naar oude woon- of werkplek. De wens van de passagier is leidend. Bezoek onze plaatselijk site hier   of mail on op Info@faj-groningen.nl

Opzet van de organisatie

De organisatie bestaat nu uit een kleine groep vrijwilligers. Er zijn afspraken met zorgorganisatie ZINN. Er is 1 riksja gestald in De Es (Selwerd) en 1 bij de Brink (Helpman)

Henk Obbink heeft FAJ opgepakt en geïnitieerd voor de stad Groningen en fungeert als coördinator, z.g.n. riksjef. De vrijwilligers maken van tijd tot tijd ritjes met passagiers op een elektrisch ondersteunde ‘riksja’.  We werken met een digitaal boekingssysteem. Verder communiceren we met elkaar via een whatsapp groep.

Ga naar de Groningse site

 

Locaties van onze riksja's

Location Manager Coordinator Captain
Zorgcentrum De Es: Beukenlaan 156, Groningen Henk Obbink Info@faj-groningen.nl
Zorgcentrum De Brink: Helperbrink 59, Groningen Henk Obbink Info@faj-groningen.nl

Motto: de wind door je haren

We zijn gericht op samenwerking met wijkorganisaties en betrekken ook studenten bij FAJ, zodat generaties met elkaar in contact komen.

Tot de doelgroep behoren vooral ouderen (hoeft niet per sé) woonachtig in een zorginstelling, maar mogelijk ook zelfstandig wonend in de wijk. Vaak mensen die er zelf niet of nauwelijks meer uitkomen en die soms in een isolement terecht zijn gekomen.

Meer details kunt u vinden in onze statuten en ons beleidsplan.

Met dank aan: