Delft

Heerlijk doorwaaien!

Ontmoeting en verbinding: een burgerinitiatief

In 2014 woont Boi Huisman in Kopenhagen en meldt zich daar aan als vrijwilliger bij een bijzonder fiets-initiatief: Cykling Uden Alder. Hij neemt ouderen als passagier mee op een riksja (elektrisch ondersteund), zodat zij meer van hun omgeving zien en de wind door hun haren voelen. De blijdschap en dankbaarheid van zijn passagiers zijn groot en raken hem. Bij terugkomst in Nederland besluit hij dit initiatief ook op te zetten in zijn eigen stad: Nijmegen. Daarmee is Nijmegen de eerste plaats in Nederland waar Fietsen Alle Jaren vorm krijgt. Daarna volgen vele andere steden en in 2018 ook wij in Delft.

Inmiddels hebben we al twee riksja’s. In de toekomst willen we meer riksja’s aanschaffen om nog meer ritjes te kunnen bieden, voor zowel onze vaste klanten als mensen die gewoon af en toe eens mee gaan. Met onze vaste klanten rijden we wekelijks vijf keer vanuit ontmoetingscentra voor dementerende ouderen. Maar ook voor losse ritten zijn onze riksja’s beschikbaar. Wil je ook een keer mee? Of ken je iemand die dat wel zou willen? Neem dan contact op met Conny Vos, via delfland@fietsenallejaren.nl of bel haar op 06-13710208.

Vrijwilligers nodig!

Voor Fietsen Alle Jaren in Delft zijn nog enkele vrijwilligers nodig die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’. Wil je je aanmelden als vrijwillig riksja-piloot? Stuur dan een mailtje naar Conny Vos,  delfland@fietsenallejaren.nl of bel haar op 06-13710208.

In het nieuws

Op 10 september 2020 waren we te horen op de radio en hiervan is een podcast verschenen. Luister naar ons verhaal op de website van razo!

Locatie van de riksja's

Location Manager Coordinator Captain
Mozartlaan 422, Delft

Ezelsveldlaan 276, Delft
Conny Vos
Sascha van Eijk
Guus Mentink
delfland@fietsenallejaren.nl

Volg ons op Facebook!

Financiële bijdrage

In Delft zetten vrijwilligers zich in om oudere en minder mobiele medebewoners in de stad (weer) de wind door de haren te laten ervaren. Voor de financiering van de eerste riksja hebben we verschillende fondsen aangeschreven. Inmiddels hebben we ook een tweede riksja, met dank aan het ING Nederland fonds “Help Nederland Vooruit”.

We hebben nog steeds de wens om meer riksja’s aan te schaffen, dus blijven we fondsen zoeken! Particulieren, bedrijven en organisaties die graag een financiële bijdrage willen leveren, kunnen een overmaking doen op onze en/of rekening:

NL58 INGB 0659 2155 35 t.n.v. GGZ Delfland o.v.v. 128120 Fietsen Alle Jaren

De basis van ons initiatief is wederzijds vertrouwen. We gaan zorgvuldig om met donaties en zorgen jaarlijks voor een financiële verantwoording van onze uitgaven.

Met dank aan: Gemeente Delft, Pieter van Foreest, Wijtman Tweewielers en Doel Delfland.