Delft

Heerlijk doorwaaien!

Ontmoeting en verbinding: een burgerinitiatief

In 2014 woont Boi Huisman in Kopenhagen en meldt zich daar aan als vrijwilliger bij een bijzonder fiets-initiatief: Cykling Uden Alder. Hij neemt ouderen als passagier mee op een riksja (elektrisch ondersteund), zodat zij meer van hun omgeving zien en de wind door hun haren voelen. De blijdschap en dankbaarheid van zijn passagiers zijn groot en raken hem. Bij terugkomst in Nederland besluit hij dit initiatief ook op te zetten in zijn eigen stad: Nijmegen. Daarmee is Nijmegen de eerste plaats in Nederland waar Fietsen Alle Jaren vorm krijgt. Daarna volgen vele andere steden en nu, in 2018, volgt Delft.

Vrijwilligers nodig!

Voor Fietsen Alle Jaren in Delft zijn nog enkele vrijwilligers nodig die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’. Ook komen we graag in contact met potentiele passagiers.

We hebben momenteel 1 riksja en een duofiets staan en willen in de toekomst meer riksja’s aanschaffen om nog meer ritjes te kunnen bieden. Wil je je aanmelden als vrijwillig riksja-piloot? Of wil je jezelf of iemand aanmelden als passagier? Stuur dan een mailtje naar Conny Vos,  delfland@fietsenallejaren.nl of bel haar op 06-13710208.

Locatie van de riksja's

Location Manager Coordinator Captain
Mozartlaan 422, Delft Conny Vos delfland@fietsenallejaren.nl
Mozartlaan 422, Delft Sascha van Eijk delfland@fietsenallejaren.nl

Financiële bijdrage

In Delft zetten vrijwilligers zich in om oudere en minder mobiele medebewoners in de stad (weer) de wind door de haren te laten ervaren. Voor de financiering van de eerste riksja hebben we fondsen aangeschreven. Vanwege de wens om meer riksja’s aan te schaffen zullen we dit in de toekomst blijven doen. Particulieren, bedrijven en organisaties die graag een financiële bijdrage willen leveren, kunnen een overmaking doen op onze en/of rekening:

NL58 INGB 0659 2155 35 t.n.v. GGZ Delfland o.v.v. 128120 Fietsen Alle Jaren

De basis van ons initiatief is wederzijds vertrouwen. We gaan zorgvuldig om met donaties en zorgen jaarlijks voor een financiële verantwoording van onze uitgaven.

Met dank aan: Gemeente Delft, Pieter van Foreest, Wijtman Tweewielers en Doe Delfland.