Passagiers gezocht

Wie zijn wij 

Begin 2019 is in Vogelenzang stichting ‘De wind door je haar’ opgericht. Het bestuur bestaat uit Arianne Vogel, Jacqueline Bakker en Lidy Steenhof en daarnaast doen er nog een heel aantal vrijwilligers met ons mee. In juni 2019 hadden wij voldoende geld bij elkaar om een elektrische riksja te kopen en sindsdien maken wij tochtjes met passagiers door onze schitterende omgeving.

Fietsend langs duinen, bollenvelden en andere mooie, dierbare plekken gunnen wij het iedereen van elke leeftijd die niet meer goed mobiel is om op deze manier ‘weer de wind door je haar te voelen’.

Sinds januari 2020 zijn wij ook nog in het gelukkige bezit van een ontheffing om op doordeweekse dagen met onze riksja door de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) te mogen fietsen! We hebben al veel mensen die hier anders niet meer zouden komen heel blij gemaakt met mooie fietstochten door dit gebied.

Wil je…

… graag een ritje maken met een van onze vrijwillige riksjabestuurders?
In de riksja is plaats voor twee passagiers. Er kan dus altijd iemand mee voor de gezelligheid en dat mag ook een (jonger) persoon zijn die nog helemaal mobiel is: een buurvrouw, vriend, kennis, broer, dochter, net wat je als passagier graag wil. I.v.m. corona hebben wij wel te maken met de RIVM maatregelen, maar gelukkig speelt onze activiteit zich in de buitenlucht af!

… jezelf of iemand anders aanmelden als passagier?
Wonen de passagiers in Vogelenzang of directe omgeving dan komen wij ze in principe (thuis) ophalen. Komt men van verder weg dan is het dorp Vogelenzang de opstapplek (maar vaak starten we ook bij ingang Panneland van de AWD). Dit gaat altijd in overleg, aan de ritjes zijn overigens geen kosten verbonden.

In de koudere maanden kunnen wij ook fietstochten maken en hebben wij evt verwarmde (zit)kussens en een warme waterdichte benendeken.

Dus ken je iemand die we een plezier kunnen doen met een ritje? Stuur dan een mail naar dewinddoorjehaar@gmail.com of bel voor het maken van een afspraak met Cora van Haaster (06-51280472).

… als vrijwillige riksjabestuurder meedoen aan dit initiatief?
We zijn met een groep actieve piloten (riksjabestuurders), maar wellicht kunnen we nog meer hulp gebruiken. Stuur ons een mail met je gegevens en dan nemen we contact op.

…op een andere manier bijdragen?
We horen graag wat je voor ons kan en wil betekenen. Bel naar Arianne Vogel (06-51659004) of stuur een mail en dan nemen we contact op.

Contactgegevens:

dewinddoorjehaar@gmail.com
Arianne Vogel: 06-51659004 (algemene info)
Cora van Haaster: 06-51280472 (ritje afspreken)
We kijken regelmatig in onze mail en luisteren onze voicemail af, maar omdat we (bijna) allemaal werken kan het soms even duren voordat we reageren.

Wij zijn ook te volgen via onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/De-wind-door-je-haar-107105124151573)

Met vriendelijke groet,
Stichting De wind door je haar

In het nieuws

Op 21 augustus 2020 kwamen wij groot in het nieuws bij het Haarlems Dagblad:

 

Met dank aan:

 

 

 

 

 

 

Rabobank