Vogelenzang

In een comfortabele riksja met een of twee passagiers genieten
van de mooie omgeving van Vogelenzang
(oa de Amsterdamse Waterleidingduinen) en weer de wind door je haar voelen!

 

Wie zijn wij en wat doen we?
Wij zijn een groep van ongeveer 10 enthousiaste vrijwilligers en we nodigen u graag uit met ons mee te gaan. We maken het hele jaar door fietstochten met iedereen van elke leeftijd die niet (meer) goed mobiel is. U kunt samen met een vriend(in), familielid of andere bekende met ons op stap gaan in onze comfortabele riksja. Als u liever alleen mee wil kan dat natuurlijk ook.
We fietsen door de omgeving van Vogelenzang of langs plekken waar u graag nog eens zou komen. In het voorjaar zijn er routes langs de kleurige bollenvelden. Ook hebben we een ontheffing om op doordeweekse dagen door de schitterende Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) te mogen fietsen. Het is daar meestal heerlijk rustig en gelukkig zijn er veel verharde paden.
Geen zorgen over het fietsen, de veilige, elektrisch ondersteunde riksja wordt bestuurd door een getrainde, ervaren vrijwilliger (‘piloot’). Onderweg genieten van het uitzicht, de frisse lucht, zon en de wind door onze haren. Misschien samen dierbare herinneringen ophalen, mooie verhalen delen of gewoon alleen maar lekker zitten in de riksja… Echt een uniek ‘samen-uitje’ voor mensen die minder mobiel zijn.

Hoe werkt het?
Woont u in Vogelenzang, dan wordt u thuis opgehaald en weer teruggebracht. Komt u van verder weg dan spreken we af bij een opstapplek in het dorp. Voor een fietstocht door de AWD spreken we af bij ingang Pannenland, daar is een grote parkeerplaats en een gezellige horeca-gelegenheid (dinsdag gesloten).
De route en de duur van het ritje worden altijd onderling afgestemd. De ritjes met de riksja zijn gratis evenals de toegang tot de duinen (dit zit bij de ontheffing in).

Is het niet te koud of warm in de riksja en wat als het regent?
Het is verstandig om meestal iets warmer gekleed te zijn omdat u stil zit. Voor de koudere maanden hebben we warm(t)e kussens en een winddichte benendeken. Als u zich bij ons aanmeldt krijgt u een uitgebreide mail met allerlei informatie en tips. Als het weer op het afgesproken tijdstip tegen zit proberen we een andere afspraak te maken.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Wilt u zich aanmelden voor een ritje of liever eerst nog wat meer informatie krijgen stuur dan een mail naar dewinddoorjehaar@gmail.com of bel met 06 – 8395 3534 (Henk Smits). Na ontvangst van uw bericht nemen we contact op en bespreken we uw wensen, waar vandaan we vertrekken en waar u heen zou willen gaan.

Interesse om piloot te worden?
Soms zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mocht u interesse hebben stuur dan een mail naar dewinddoorjehaar@gmail.com of bel met Arianne Vogel: 06 – 5165 9004.

Contactgegevens:
dewinddoorjehaar@gmail.com
Henk Smits: 06 – 8395 3534 (spreek svp een bericht in)
Wij proberen altijd binnen een paar dagen te reageren op uw bericht.

Met vriendelijke groet,
Stichting De wind door je haar

Arianne Vogel, Jacqueline Bakker, Lidy Steenhof

Wij zijn ook te volgen via onze Facebookpagina


 

In het nieuws

Magazine Struinen (AWD), zomer 2022

Op 21 augustus 2020 kwamen wij groot in het nieuws bij het Haarlems Dagblad:


Met dank aan:

 

 

 

 

 

 

Rabobank