Gouda

Gouda

Fietsen Alle Jaren

Herinnert u zich dat gevoel van de wind door je haar? Misschien is het al lang geleden dat u een heerlijke fietstocht maakte. U genoot van het weer en van de omgeving. Fietsen Alle Jaren Gouda wil dat gevoel weer aan u teruggeven. Samen met een familielid of begeleider gaat u in een riksja op pad naar plaatsen waar u vroeger heeft gewoond of gewerkt. In een rustig tempo naar de stad, tussen de mensen of misschien naar de Reeuwijkse Plassen of de Goudse Hout. In de riksja geniet u volop van de omgeving. U deelt uw herinneringen met uw medepassagier en met de bestuurder.

Wij hebben een Azor riksja uit 2017. Deze is aangeschaft d.m.v. donaties van: Goudapot, Rabobank en de Jac. Bezemerstichting. In de afgelopen jaren hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd op de riksja, zo hebben we nu dikkere spaken in het achterwiel, een hydraulisch remsysteem. Ook hebben we een wind- en waterdichte hoes voor in de wintermaanden. En wie weet op termijn een tweede riksja.

 

Mail ons of kom met ons in contact via Facebook FAJ Gouda

 

Ik wil graag:

 

…mezelf of iemand anders aanmelden als passagier!
Woont u in Gouda en wilt u graag een ritje maken met één van onze vrijwillige riksja-piloten? Of kent u iemand voor wie dit initiatief waardevol kan zijn? Geef dit dan aan op onderstaand formulier. Wij nemen dan contact met u op. Op de riksja is plek voor 2 passagiers. Als er plek is, kunt u dus ook nog iemand meenemen: een buurvrouw, vriend, kennis, broer, dochter. Net waar u zin in heeft. Wij kunnen ook voor een medepassagier zorgen. De ritjes zijn gratis. Als u ons initiatief een warm hart toedraagt, mag u een vrijwillige financiële bijdrage leveren. Met dit geld kunnen wij sparen voor een tweede riksja .

…meedoen als vrijwillig riksja-bestuurder!
Wil je graag als vrijwillig riksja-bestuurder ouderen en anderen mee naar buiten nemen? Mail ons dan op : faj.gouda@gmail.com. Onze riksjef maakt dan een afspraak met je om te oefenen op de riksja en geeft informatie over de werkwijze en de omgang met passagiers. Indien mogelijk, worden er meerdere riksja-bestuurders tegelijkertijd uitgenodigd voor deze instructie. Voor de duidelijkheid:

  • je kunt zo vaak fietsen als je wil (van een paar keer per week tot een paar keer per jaar)
  • je kunt fietsen wanneer het jou uitkomt (sommige ritjes staan al gepland, maar je kunt ook aangeven wanneer jij kunt fietsen; dan kijken we of er een passagier beschikbaar is; voor de planning gebruiken we een online boekingssysteem).
  • samen met je passagier(s) bepaal je waar je naartoe fietst. Een gemiddelde rit duurt 1 uur.

 

 

Met dank aan en/of medewerking van:

Fietsen Alle Jaren Gouda is opgezet door een aantal enthousiaste vrijwilligers: Taco van Popta, Daniëlle Ravestein, Maria van Wichen, Jenny Schoenmaker, Janny Smalbil en Jan Heemelaar. Sinds 29 mei 2019 is Fietsen Alle Jaren Gouda een stichting met als bestuursleden Jenny Schoemaker (secretaris), Jos Geerse (penningmeester) en Bart Budding (voorzitter). Als lokaal initiatief hebben we landelijke ondersteuning vanuit de Fietsersbond. Thiers Gouda is onze vaste sponsor in onderhoud en reparaties.

Rabofonds, GoudApot en Jac. Bezemer stichting voor financiering van de riksja, verzekering en verdere opstartkosten voor de eerste twee jaar. Gemiva-SVG voor hun ondersteuning bij het zoeken van een stalling en beheer van het geld.