Gouda

Gouda zoekt passagiers en riksjabestuurders!

Ook in Gouda kunt u meerijden op onze elektrische Azor-bakfiets, met één of twee personen! We hebben een actieve groep van ruim tien vrijwilligers, die klaarstaan om regelmatig een ritje te maken met alle Gouwenaars die niet (meer) zelf kunnen fietsen, maar wel graag de wind in hun haar willen voelen.
Interesse in een ritje?

Bent u Gouwenaar, oud of jong, niet meer in staat zelf te fietsen – of heeft u een familielid, buurman of vriend(in) die dat niet kan? Dan kun u meerijden in onze fietsriksja. U kunt een aanvraag insturen naar faj.gouda@gmail.com. Doe dat ruim van tevoren: het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod kost enige tijd. Als u (nog) geen tijdstip in gedachten heeft, dan plannen wij die met u. We komen u thuis ophalen, of waar u maar wilt. De ritten duren ongeveer een uur. We kunnen u zomaar wat rondrijden, of misschien heeft u een route of een plek waar u graag heen wilt. Dat kan allemaal, in overleg met de riksjarijder.

Interesse om vrijwilliger te worden?
Ook dat kan! We kunnen altijd fietsers erbij gebruiken, of mensen voor andere hand- en spandiensten. U kunt zich aanmelden bij faj.gouda@gmail.com.

Augustus 2016: een drietal vrijwilligers heeft zich aangemeld om Fietsen Alle Jaren in Gouda op te zetten: Daniëlle van Ravestein, Taco van Popta en Jenny Schoemaker. Na een eerste overleg besluiten zij geld aan te vragen bij enkele Goudse fondsen. Er gaan verschillende brieven over en weer, en de Gemiva-SVG is bereid het geld voor ons te beheren.

Augustus 2017: het geld in binnen! Alles is in werking gezet: aanschaf van een riksja, papieren ingevuld, overleg over een startmoment. Vrijwilligers stromen binnen: ons eigen netwerk is aangesproken, en ook na een berichtje in het AD melden meerdere vrijwilligers zich aan.

September 2017: riksjatraining en startevenement: we gaan van beginnen!

 

Gouda  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 Met dank aan en/of medewerking van:

Rabofonds, GoudApot en Jac. Bezemer stichting voor financiering van de riksja, verzekering en verdere opstartkosten voor de eerste twee jaar. Gemiva-SVG voor hun ondersteuning bij het zoeken van een stalling en beheer van het geld. Fietsenhandel Thiers voor het leveren van de riksja en onderhoud.