Gouda

Fietsen Alle Jaren

  • AD artikel over de riksja in Gouda, klik hier.

Herinnert u zich dat gevoel van de wind door uw haar? Misschien is het al lang geleden dat u een heerlijke fietstocht maakte. U genoot van het weer en van de omgeving. Fietsen Alle Jaren Gouda wil dat gevoel weer aan u teruggeven. Samen met een familielid of begeleider gaat u in een riksja op pad naar plaatsen waar u vroeger heeft gewoond of gewerkt. In een rustig tempo naar de stad, tussen de mensen of misschien naar de Reeuwijkse Plassen of de Goudse Hout. In de riksja geniet u volop van de omgeving. U deelt uw herinneringen met uw medepassagier en met de bestuurder.

Wij hebben een Azor riksja uit 2017. Deze is aangeschaft d.m.v. donaties van Goudapot, Rabobank en de Jac. Bezemerstichting. In de afgelopen jaren hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd op de riksja, zo hebben we nu dikkere spaken in het achterwiel en een hydraulisch remsysteem. Ook hebben we een wind- en waterdichte hoes voor in de wintermaanden. En wie weet op termijn een tweede riksja.

Mail ons of kom met ons in contact via Facebook FAJ Gouda

Wilt u heel graag…

…mee als passagier op de riksja?

Woont u in Gouda en kunt u zelf niet (meer) fietsen? Meld u dan aan via het formulier op de homepage, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Op de riksja is plek voor 2 passagiers. U kunt dus ook nog iemand meenemen: uw partner, een buurvrouw, vriend, kennis, familielid, etc. Net waar u zin in heeft. Als u geen medepassagier heeft, kunnen wij hier óók voor zorgen. In overleg met de chauffeur bepaalt u zelf waar u heen wilt. De ritjes zijn gratis. Als u ons initiatief een warm hart toedraagt, mag u een vrijwillige financiële bijdrage geven. Dit geld gebruiken we voor het onderhoud van de riksja en om te sparen voor een tweede riksja.

…iemand anders aanmelden als passagier?

Woont degene die u wilt aanmelden in Gouda? Dan kunt u ook het formulier op de homepage invullen. Wij nemen dan contact op. Omdat er op de riksja plek is voor 2 passagiers, kunt u zichzelf ook aanmelden als medepassagier.

…aan de slag als riksjabestuurder?

Wilt u graag actief bestuurder op een riksja zijn? En hebt u zin om met mensen die niet (meer) kunnen fietsen naar buiten te gaan om een riksjarit te maken?

Mail ons dan op: faj.gouda@gmail.com. Onze riksjef maakt dan een afspraak met u om te oefenen op de riksja en geeft informatie over onze werkwijze en de omgang met passagiers.

  • U kunt in overleg zo vaak fietsen als u wilt en wanneer het u uitkomt.
  • Samen met uw passagier(s) bepaalt u waar de riksjarit naartoe gaat.
  • Een gemiddelde rit duurt 1 uur. We rijden ook voor bewoners van zorgcentra. Dan plannen we 2 ritten achter elkaar, zodat er 2 uur gefietst wordt.
  • Het werk van een riksjabestuurder is vrijwilligerswerk.

…een donatie doen?

Fietsen Alle Jaren draait volledig op giften van burgers, instellingen en het bedrijfsleven om onze passagiers te laten genieten van een mooie fietsrit, maar ook voor het onderhoud en de benodigde verzekeringen.

U kunt uw donatie overmaken op rek.nr.:
NL18 RABO 0345 1031 30
t.n.v. Stichting Fietsen alle Jaren, te Gouda.

Alvast hartelijk bedankt!

Met dank aan en/of medewerking van:

Fietsen Alle Jaren Gouda is in 2017 opgezet door een aantal enthousiaste vrijwilligers: Taco van Popta, Daniëlle Ravestein, Maria van Wichen, Jenny Schoemaker, Janny Smalbil en Jan Heemelaar. Sinds 29 mei 2019 is Fietsen Alle Jaren Gouda een stichting, met als bestuursleden Bart Budding (voorzitter), Jenny Schoemaker (secretaris) en Jos Geerse (penningmeester). Als lokaal initiatief hebben we ondersteuning van de landelijke Fietsersbond. Onze vaste sponsor in onderhoud en reparaties van de riksja is Thiers2Wielers in Gouda.

We bedanken diverse organisaties voor de financiering van de riksja, verzekering en verdere opstartkosten voor de eerste twee jaar. Verder danken we de Gemiva-SVG Groep voor het aanbieden van een gratis stallingsplek.