Gouda


Herinnert u zich dat gevoel van de wind door uw haar? Misschien is het al lang geleden dat u een heerlijke fietstocht maakte. U genoot van het weer en van de omgeving. Fietsen Alle Jaren Gouda wil dat gevoel weer aan u teruggeven. Samen met een familielid of begeleider gaat u in een riksja op pad naar plaatsen waar u vroeger heeft gewoond of gewerkt. In een rustig tempo naar de stad, tussen de mensen of misschien naar de Reeuwijkse Plassen of de Goudse Hout. In de riksja geniet u volop van de omgeving. U deelt uw herinneringen met uw medepassagier en met de bestuurder.

Wij rijden vanaf de start in 2017 met een Azor riksja. Deze is aangeschaft d.m.v. donaties van GoudApot, Rabobank en de Jac. Bezemerstichting. Daarnaast beschikken we sinds zomer 2021 over een Chat riksja, aangeschaft met donaties van de Rabobank, Kringloopwinkel Reeuwijk en Krimpen, GoudApot en Emmaus Gouda.

Mail ons of kom met ons in contact via Facebook FAJ Gouda.
Meer informatie zie onze eigen website: www.fajg.nl
Bellen kan ook op 0182 584 613 of 06 207 573 89


Wilt u…

…mee als passagier op de riksja?

Woont u in Gouda en kunt u zelf niet (meer) fietsen? Meld u dan aan via het formulier of op onze plaatselijk website bij  contact, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Op de riksja is plek voor 2 passagiers. U kunt dus ook nog iemand meenemen: uw partner, een buurvrouw, vriend, kennis, familielid, etc. Net waar u zin in heeft. Als u geen medepassagier heeft, kunnen wij hier óók voor zorgen. In overleg met de piloot bepaalt u zelf waar u heen wilt. De ritjes zijn gratis. Als u ons initiatief een warm hart toedraagt, mag u een vrijwillige financiële bijdrage geven. Dit geld gebruiken we o.a. voor het onderhoud van de riksja’s en kleine attenties voor onze vrijwilligers.

…iemand anders aanmelden als passagier?

Woont degene die u wilt aanmelden in Gouda? Dan kunt u ook het formulier op onze plaatselijk website invullen. Wij nemen dan contact op. Omdat er op de riksja plek is voor 2 passagiers, kunt u zichzelf ook aanmelden als medepassagier.

…aan de slag als piloot?

Wilt u graag actief piloot op een riksja zijn? En hebt u zin om met mensen die niet (meer) kunnen fietsen naar buiten te gaan om een riksjarit te maken?
Mail ons dan op: faj.gouda@gmail.com. Onze riksjef maakt dan een afspraak met u om te oefenen op de riksja en geeft informatie over onze werkwijze en de omgang met passagiers.

  • U kunt in overleg zo vaak fietsen als u wilt en wanneer het u uitkomt.
  • Samen met uw passagier(s) bepaalt u waar de riksjarit naartoe gaat.
  • Een gemiddelde rit duurt 1 uur. We rijden ook voor bewoners van zorgcentra. Dan plannen we 2 ritten achter elkaar, zodat er 2 uur gefietst wordt.
  • Het werk van een piloot is vrijwilligerswerk.

…een donatie doen?

Fietsen Alle Jaren Gouda draait volledig op giften van burgers, instellingen en het bedrijfsleven. Voor het onderhoud van de riksja’s, de benodigde verzekeringen en abonnementen, PR-materialen en bijv. kleding voor de vrijwilligers kunnen we iedere steun van harte gebruiken.
U kunt uw donatie overmaken op rek.nr.:
NL18 RABO 0345 1031 30
t.n.v. Stichting Fietsen Alle Jaren, te Gouda.
Er is ook een mogelijkheid om ons meer structureel te steunen door ‘Vriend van de riksja’ te worden.
Als u een mail stuurt naar vriendenvanderiksja.fajg@gmail.com, dan wordt er contact met u opgenomen over uw jaarlijkse bijdrage.
Alvast hartelijk bedankt!

Met dank aan en/of medewerking van:

Fietsen Alle Jaren Gouda is in 2017 opgezet door een aantal enthousiaste vrijwilligers: Taco van Popta, Daniëlle Ravestein, Maria van Wichen, Jenny Schoemaker, Janny Smalbil en Jan Heemelaar. Sinds 29 mei 2019 is Fietsen Alle Jaren Gouda een stichting, de bestuursleden zijn Kees Thieme (voorzitter), Jenny Schoemaker (secretaris) en Ad Jansen (penningmeester).

Wij bedanken diverse organisaties voor het financieren van de Goudse afdeling van Fietsen Alle Jaren. Verder danken wij zorgcentrum Gouwestein voor het aanbod van gratis stallingsplekken voor onze riksja’s  en onze huidige fietsenmaker Roerade uit Rotterdam voor de goede contacten en service.