Fietsen Alle Jaren Alkmaar


Donatiecampagne
‘Meer riksja, meer blijheid’

 

De vraag naar fietstochtjes met de riksja is groot en we willen naast instellingen ook voor particulieren rijden. Dan maken we nog meer mensen blij! Daarom willen we heel graag een tweede fiets aanschaffen. Inclusief onderhoud, stalling en verzekering gaat het om 15.000 euro. We hebben al zo’n 6.000 euro aan donaties gekregen, dus nog negenduizend erbij en we zijn er!

Wilt u ook een bijdrage overmaken? Dat kan voor u ook nog eens fiscaal aantrekkelijk zijn want de kerngroep werkt onder de vlag van de Landelijke Vereniging Fietsersbond, die een ANBI en een CBF-erkend goed doel is en niet Btw-plichtig.

U kunt uw donatie overmaken op:
Rekeningnummer NL32 TRIO 0197 962 688 t.n.v. Fietsersbond
o.v.v. Fietsen Alle Jaren Alkmaar, donatie riksja 2   (vergeet niet ‘Alkmaar’ te vermelden)

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van onze donatiecampagne, dan graag een mailtje naar fietsenallejarenalkmaar@gmail.com met in het onderwerpveld “Hou mij op de hoogte over riksja 2”.

Alvast zeer bedankt voor uw bijdrage!
Hieronder vindt u meer informatie over Fietsen Alle Jaren Alkmaar.
Voor vragen zijn wij te bereiken onder tel. nummer 06 – 8332 6578 .


Een leven lang wind door je haar

Beleef een fietstocht in een riksja!

Wat houdt Fietsen Alle Jaren in?

Samen met een vriend(in), familielid of buurman/-vrouw op stap gaan in een riksja, in en rond Alkmaar. Zoals de binnenstad, De Hout, of langs plaatsen waar u vroeger gewoond heeft. Of denk eens aan Bergen of Heiloo. Geen zorgen over het fietsen: de bestuurder is een ervaren riksja-rijder. Onderweg genieten van het uitzicht, de frisse lucht, zon en de wind in je haar. Misschien samen herinneringen ophalen of een terrasje pakken. Echt een uniek samen-uitje voor mensen die niet (meer) zelf kunnen fietsen. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie of lees de veelgestelde vragen onder het filmpje voor meer informatie. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie, luister naar deze radio-uitzending (0.26-0.42) of lees de veelgestelde vragen onder het filmpje voor meer informatie.

Hoe werkt het?

U wordt thuis opgehaald en teruggebracht. U kunt zelf zeggen waar u naartoe wilt. Woont u ver buiten Alkmaar, dan zou u naar een af te spreken plaats in Alkmaar toe kunnen komen, b.v. in een taxi of met de auto.

Is het niet erg koud of warm in de riksja, en wat als het regent?

Tijdens de rit kunt u een warme, regendichte fleecedeken krijgen die u bedekt van uw voeten tot uw middel. Die houdt u lekker warm. Wanten, dikke jas en muts helpen daar ook bij. We rijden heel  rustig aan. En we kunnen natuurlijk wat korter rijden als het koud is, en langer als het lekker weer is. De riksja heeft een regen/zonnekap. Zonnepetten hebben we bij ons.

Hoe kan ik mij aanmelden? 

U kunt zich aanmelden via fietsenallejarenalkmaar@gmail.com of bellen met 06 – 8332 6578. Na ontvangst van uw aanmelding nemen we contact met u op om uw wensen te horen, en om een datum en tijd af te spreken. Daarna hebben we enkele dagen nodig om een riksjabestuurder te zoeken.

Wat kost het?

De ritten zijn gratis. De vrijwilligers doen dit omdat zij er ook zelf veel plezier aan beleven. Zij vinden fietsen leuk en helemaal om dit voor mensen te doen die dat zelf niet meer kunnen. Maar u kunt een gift doen op IBAN NL32 TRIO 0197 9626 88 t.n.v. Fietsersbond o.v.v. ‘gift aan Fietsen Alle Jaren-Alkmaar’. Deze giften zijn soms aftrekbaar. Wij kunnen uw gift goed gebruiken, b.v. voor stalling, onderhoud en reparaties, extra accessoires of teambijeenkomsten.
We zijn ook opgenomen in de goede doelengids van Alkmaar.

Hoe veel riksja’s zijn er in Alkmaar?

Fietsen Alle Jaren Alkmaar beschikt nu nog over één riksja. Steun ons voor een tweede!!

Fietsen Alle Jaren Alkmaar

Location Manager Coordinator Captain
Fietsenstalling NS
Stationsweg 43c
1815 CB Alkmaar
Clemy van Koningsbruggen
Tel: 06-8332 6578
fietsenallejarenalkmaar@gmail.com

Met dank aan:

 

Multicopy