Valkenburg aan de Geul

Sinds 3 oktober 2023 zijn een aantal enthousiaste riksja piloten begonnen met een eigen initiatief in Valkenburg aan de Geul.
Heb je zin om dichtbij huis iets leuks doen? Even naar de stad of toeren in een natuurrijke omgeving? Er zijn speciaal aangepaste fietsen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Ga er lekker op uit met een vriend(in), familielid of fietsvrijwilliger en laat je naar mooie plekken brengen. Stuur een mailtje naar valkenburgaandegeul@fietsenallejaren.nl en we nemen contact op met u.

 

Er zijn diverse modellen fietsen. Sommige zijn geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, andere voor mensen die moeilijk ter been zijn. Alle fietsen zijn voorzien van trapondersteuning en een extra accupakket.

Riksja (Chat) Bij dit model fietst de bestuurder met één of twee mensen voor op de fiets. De passagiers zitten comfortabel in de ergonomische zitting.

De elektrische rolstoelfiets (VeloPlus) Deze fiets is beschikbaar via FAJ Maastricht, minimaal een week vooraf reserveren. Met deze fiets kun je als rolstoelgebruiker in je eigen rolstoel blijven zitten. Vrijwel elke handbewogen rolstoel kan zeer eenvoudig en snel op het kantelbare plateau gereden worden en veilig worden vastgezet.

Duofiets (Fun2Go) Op deze fiets zitten bestuurder en passagier naast elkaar zodat je makkelijk kunt communiceren en samen van de omgeving genieten. De bestuurder heeft de volledige controle over de duofiets en de passagier kan optioneel meetrappen.

Fietsvrijwilliger worden?

Lijkt het je leuk om eropuit te gaan met een van onze deelnemers? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste fietsvrijwilligers.
Informeer vrijblijvend via valkenburgaandegeul@fietsenallejaren.nl
Klik hier om onze folder te bekijken

Een ritje maken?

Wilt u de wind weer door de haren voelen en (opnieuw) een ritje maken, neem
dan contact op met de receptie of activiteitenbegeleider van uw zorginstelling, of
bel naar 06-41767759 (Karin) of 06-82579355 (Leo). Een e-mail naar
valkenburgaandegeul@fietsenallejaren.nl mag ook altijd.