Riksjef worden

Terug

Leuk dat je interesse hebt om riksjef te worden! Hier vind je informatie over wat het werk van een riksjef inhoudt. Check wel eerst even onze lokale initiatieven om te kijken of er een initiatief in de buurt is dat jouw hulp kan gebruiken. Is er nog geen initiatief in jouw woonplaats? Niet getreurd, je kunt ook gewoon zelf een nieuw initiatief starten met een groepje gelijkgestemden of ons op landelijk niveau een handje helpen.

Als riksjef ben je de plaatselijke coördinator van Fietsen Alle Jaren. Je belangrijkste taak is het tot stand brengen van een ‘match’ tussen een binnengekomen verzoek voor een rit en een vrijwilliger die op het gewenste tijdstip beschikbaar is. Het is lastig om dit zomaar uit de losse pols te doen. Daarom hebben we een boekingssysteem dat speciaal voor Fietsen Alle Jaren is ontworpen, wat je kan gebruiken om de ritten te plannen.

Naast de rittenplanning organiseer je ook de training voor de nieuwe riksjapiloten. Ervaren fietsdocenten leren hen tijdens deze training veilig en comfortabel fietsen met de riksja. Jij zorgt ervoor dat iedereen weet waar, wanneer en voor wie de training is.

Als riksjef krijg je ondersteuning vanuit de landelijke Fietsen Alle Jaren stichting en kan je deelnemen aan landelijke inspiratiebijeenkomsten om je ervaringen uit te wisselen met collega’s uit andere gemeenten.

Enthousiast geworden? Neem contact op met het initiatief dat je wilt helpen via hun eigen pagina.