Leeuwarden

Samen in het Noorden

Weer de wind in het haar voelen, dat is Fietsen Alle Jaren. Twee minder mobiele stadgenoten worden meegenomen voor een fietstocht in een Riksja. Even kijken in het oude buurtje, een rondje om het Cambuurstadion, even langs de Condens, een stuk langs de Potmarge of naar het Leeuwarder Bos. Een stuk fietsen met de wind door je haar. Het contact met mensen, op pad met een vrijwilliger. Een warmhartig maar eenvoudige gebaar die bijna iedereen kan doen.

Zou u een keer mee willen of weet u iemand die weer eens de wind door de haren zou willen voelen, laat het ons weten via het formulier op deze site.

Sinds mei 2018 fietsen we met 3 mooie Riksja’s door de stad. Ze vertrekken uit Woon-zorgcentrum Erasmus in Aldlân, Abbingahiem in Huizum en vanuit MFC Ludingawaard in Bilgaard.

Volg ons op Facebook

 

In het voorjaar van 2016 is de afdeling Leeuwarden van de Fietsersbond aan de slag gegaan met Fietsen Alle Jaren. Overal waar we komen vinden de mensen dit project een heel mooi initiatief en willen velen mee doen. De Riksja’s worden zeer regelmatig gebruikt voor Ritjes met mensen die niet (meer) zelf kunnen fietsen.

We willen het initiatief graag uitbreiden, ook buiten Leeuwarden. Met name in de het gebied Noordoost Fryslân zijn we op zoek naar mensen die een plaatselijk initiatief willen helpen opzetten. We komen graag met je in contact als je ook mindervalide dorps / stadsgenoten weer de wind in de haren wil laten voelen.

We hebben altijd plaats voor nieuwe Riksja bestuurders en zijn op zoek naar organisatie die samen met ons Fietsen Alle Jaren willen opstarten in de eigen omgeving. Onze uitdaging is om in 2018, als Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa is, we nog meer Riksja’s in Fryslân te laten rijden!

Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad van Europa, Wat zou het mooi zijn als we met Fietsen Alle Jaren ook minder mobiele stadsgenoten langs heel veel culturele evenementen kunnen rijden. Wij zien de toekomst met vol vertrouwen tegemoet en hopen dat er veel riksja’s bij komen.

Links
Dronefilmpje, door Rink van Dijk
Iepen Mienskipsfûns filmpje

 

Fietsen alle Jaren Leeuwarden

Location Manager Coordinator Captain
Jansoniusstraat 4, 8934 BM Leeuwarden Albert van Dijk FietsenAlleJarenLeeuwarden@gmail.com
Ludinga 12, 8918 GX, (Bilgaard) Leeuwarden Albert van Dijk FietsenAlleJarenLeeuwarden@gmail.com

Met dank aan: