Zin in een ritje?

Home FAJ Leeuwarden

Fietsen Alle Jaren Leeuwarden biedt mensen die niet langer mobiel zijn, een gratis ritje in de riksja aan. We fietsen bijvoorbeeld met ouderen die nog thuis wonen en met cliënten van woonvoorzieningen en dagbestedingen.

 

Vier riksja’s

We fietsen in Leeuwarden met vier riksja’s. De riksja’s hebben een lage instap, zodat passagiers gemakkelijk plaats kunnen nemen. Als passagier hoef je niet te fietsen; een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja, die elektrische trapondersteuning heeft. Er is ruimte voor twee passagiers in de fiets.

Je mag altijd iemand meenemen voor de gezelligheid en dat kan ook (een jonger) iemand zijn die nog helemaal mobiel is. Als passagier mag jij kiezen waar je naar toe wilt met de riksja. Onderweg pauzeren met een kopje koffie is ook mogelijk.

Waarom doen we dit

Je herinnert je vast hoe het voelde: lekker fietsen, de wind door de haren. Het is heerlijk om buiten te zijn! Hoe lang is het geleden dat je gefietst hebt en de wind door de haren hebt gevoeld? Wij willen jou dat gevoel graag weer geven. We begrijpen dat je niet langer zelf kunt fietsen omdat je niet langer mobiel bent. Dat is helemaal geen probleem. Een van onze bestuurders haalt je thuis of op een afgesproken plek op en helpt je in de fietsriksja. Jij geeft aan waar je graag naar toe gefietst wilt worden en de bestuurder doet de rest. Je bent er even lekker tussenuit en kunt genieten van de omgeving en een gesprek met de bestuurder.

Aanmelden

Wil je meerijden in de riksja of ken je iemand die we daarmee een plezier kunnen doen, dan kun je mailen naar Leeuwarden@fietsenallejaren.nl. Of stuur een whatsApp-je naar 06 15140911

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Op het afgesproken tijdstip komen we je thuis of op een afgesproken plek ophalen.

De ritjes zijn gratis voor inwoners van Leeuwarden; de koffie onderweg is voor eigen rekening. We bieden geen vervanging voor een taxirit.

Over onze riksja’s

Onze vier riksja’s zijn van diverse zorginstellingen en van onze eigen stichting. We hebben drie riksja’s van Azor uit Hoogeveen en één van Triobike uit Denemarken.

Ze staan bij diverse instellingen gestald. De eerste staat bij Woonzorgcentrum Abbingahiem in Huizum. Hier zijn we in 2016 gestart. De tweede en derde staan bij Woonzorgcentrum Erasmus in de wijk Aldlân. De vierde riksja staat bij MFC Luddingawaard in de wijk Bilgaard. Onze riksja’s zijn gefinancierd met hulp van de Fietsersbond, Noorderbreedte, Paletgroep, Iepen Mienskipsfûns Fryslân wijkpanel Bilgaard, wijkvereniging Bilgaard en onze eigen stichting Fietsen Alle Jaren Fryslân.