Hilversum

Genieten van de Gooise natuur

Ontmoeting, eenvoud en verbinding: een burgerinitiatief

“Mijn moeder fietste dagelijks in de buurt en maakte lange tochten door Nederland. Toen ze zelf niet meer kon fietsen, zijn we samen op pad gegaan met een rolstoelfiets. Zij vond dat geweldig en ik ook. Tijdens die tochtjes heb ik mij voorgenomen om ook met andere ouderen te gaan fietsen. Fietsen alle Jaren kwam als geroepen.”

Marian Schouten vond een bondgenoot in Philip Schmittmann: “Wij zijn beiden IVN-natuurgids en richten ons speciaal op mensen die zelf niet meer zo makkelijk de deur uit kunnen. De riksja was precies wat we zochten.” De twee gingen praten met wijkmanager Sanne Bosboom van woondienstencentrum De Egelantier. Zij was meteen enthousiast: “Fietsen met bewoners! Natuurlijk hebben we direct ‘ja’ gezegd.”

Ook de gemeentelijke buurtcoördinatoren en Stichting Hilversum Verbonden werkten graag mee. Dankzij subsidies van het Stadsfonds en het Rabo Coöperatiefonds staat de eerste riksja nu in De Egelantier. De dames Bakker en Blijenberg hebben de primeur. Aarzelend stappen ze in de riksja, maar na het eerste ommetje zijn ze verkocht: “Dit is veel leuker dan we dachten. We voelen ons net de koningin.”

De riksja is op 14 februari 2017 – Valentijnsdag – officieel in gebruik genomen door wethouder Erik van der Want.

Heb je vragen? Wil je piloot worden? Wil je mee in de riksja? Of ken je iemand die graag weer eens de wind in de haren wil voelen? Neem dan contact met ons op.

Burgerinitiatief

Fietsen Alle Jaren Hilversum is een burgerinitiatief. Juridisch vallen wij voorlopig onder Stichting Hilversum Verbonden. Wij werken nauw samen met HilverZorg, locatie Egelantier  en met de gemeentelijke buurtcoördinatoren.

Fietsen alle Jaren Hilversum is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Stadsfonds en het Rabo Coöperatiefonds.

Locatie van de riksja's

Location Manager Coordinator Captain
Egelantierstraat 93, 1214 EC Hilversum Philip Schmittmann
fietsenallejarenhilversum@gmail.com
Marian Schouten, hilversum@fietsenallejaren.nl

Met dank aan en/of medewerking van: