Fietsen Alle Jaren Hilversum

Vond u het vroeger ook zo heerlijk om met de wind in uw haren over de hei te fietsen? Of naar het dorp? En lukt het fietsen niet meer maar mist u het wel? In onze riksja kunt u weer het echte fietsgevoel ervaren. Onze vrijwillige piloten gaan graag met u op stap. Een rit is gratis.

Gaat u mee?
Kent u iemand die wij een plezier kunnen doen met een rit?

Wilt u piloot worden?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Marian Schouten: Hilversum@fietsenallejaren.nl
Philip Schmittmann: fietsenallejarenhilversum@gmail.com


 

Over Fietsen Alle Jaren Hilversum

Veel ouderen kunnen zelf niet meer fietsen en zitten noodgedwongen veel binnen. Contacten met andere mensen en vooral jongeren verschralen. Om deze mensen weer het ‘fietsgevoel’ te geven en het contact tussen de generaties te versterken, is in Denemarken het project Cycling without age bedacht. Een ‘piloot’ komt op een afgesproken tijdstip voorrijden met een moderne riksja voor een rit in de buurt. Onderweg raken piloot en passagiers vanzelf aan de praat.

In Hilversum zijn wij in 2017 van start gegaan met Fietsen Alle Jaren. We hebben de beschikking over twee riksja’s. De ene rikja rijdt vanuit wijkcentrum St. Joseph in Hilversum Oost. De andere riksja rijdt vanuit woonzorgcentrum De Egelantier in Hilversum Zuid. Hier hebben wij ook de beschikking over een duofiets.

Fietsen Alle Jaren Hilversum is een burgerinitiatief. Wij werken samen met Stichting Hilversum Verbonden, HilverZorg en VersaWelzijn.

Fietsen Alle Jaren Hilversum is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Stadsfonds, het Rabo Coöperatiefonds en de gemeente Hilversum.

Fietsen Alle Jaren Hilversum

Location Manager Coordinator Captain
Hilversum. Netherlands Philip Schmittmann Marian Schouten

Mede mogelijk gemaakt door

Fietsen Alle Jaren Hilversum is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Stadsfonds, het Rabo Coöperatiefonds en de gemeente Hilversum.