De Bilt

Fietsen Alle Jaren De Bilt

In De Bilt is de Fietsersbond op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om regelmatig met twee ouderen in een riksja een fietstocht te maken. Dat gebeurt in het kader van ‘Fietsen Alle Jaren’, een initiatief bedoeld om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haren’. Samen met een of twee passagiers gaan ze in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen.

In Denemarken , waar het idee vandaan komt, zijn de riksja’s binnen een paar jaar een enorm succes geworden. Er rijden er inmiddels al zo’n 500 rond, bestuurd door enkele duizenden enthousiaste vrijwilligers. En het effect op de oudere deelnemers is fantastisch: mensen die met bijna niemand meer praten, gaan dat weer doen, andere mensen die eenzaam en somber geworden zijn, komen weer vrolijk terug van hun fietstocht. Dat laatste geldt trouwens ook voor de vrijwilligers, voor wie de deelname zonder meer een verrijkende ervaring is.

Voor ‘Fietsen Alle Jaren’ in De Bilt  zijn nog vrijwilligers nodig, jongeren en ouderen die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich melden bij Wim Mastop, DeBilt@fietsenallejaren.nl

 

Locatie van de riksja's

Location Manager Coordinator Captain
Kometenlaan 30, De Bilt Wim Mastop, DeBilt@fietsenallejaren.nl

Mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van: