Maastricht

Fietsen Alle Jaren

   

Fietsen Alle Jaren ook in Maastricht ?

Het project, ‘fietsen met ouderen’ genoemd, komt oorspronkelijk uit Denemarken (Kopenhagen) en is in Nederland als eerste opgestart in Nijmegen. Onder regie van de Fietsersbond ‘draait’ het onder de naam  ‘Fietsen alle Jaren’ inmiddels  in ca. 20 grotere en minder grote steden. De afdeling Maastricht wil leden/actievelingen die het project ook in Maastricht willen starten graag ondersteunen. Ben je geïnteresseerd en wil je meedenken, helpen bij zoeken van sponsoren, je aanmelden als potentiele fietser/bestuurder, meld je dan bij Jos Huisman via onderstaand telefoonnummer.

Er zijn nog geen riksja’s in Maastricht.  Doel is wel er dit jaar met hulp van sponsoren een aan te schaffen en zo een start te maken met FAJ in Maastricht. Onlangs is een eerste contact gelegd met zorginstelling Envida. De zorginstelling is erg enthousiast over het initiatief en bereid een riksja aan te schaffen.

Helemaal blanco is Maastricht overigens niet. Zorginstellingen ‘Licht en liefde’ en ‘De Zeven Bronnen’ hebben speciale duo-fietsen aangeschaft waarmee ouderen of gehandicapten op pad kunnen. Wellicht is het mogelijk om ook deze initiatieven te ondersteunen met wat extra hulp.

Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande link of neem contact op met Jos Huisman:

jamhuisdaems@gmail.com

Tel.: 06 53132180

 

We gaan de komende maanden zoeken naar instanties die het initiatief willen ondersteunen, financieel dan wel op andere wijze. Financiële steun is noodzakelijk om een (eerste) riksja te kunnen aanschaffen. Zorginstelling Envida staat positief tegenover het initiatief en heeft aangegeven bereid te zijn om het initiatief o.a. financieel  te ondersteunen.

 

 

Met dank aan:

Envida | Zorgplein Heer

Aon de Stasie - Naar de homepagina