Maastricht

Ouderen en mensen met een beperking kunnen en mogen soms niet meer zelfstandig op pad. Verplaatsen gaat moeizaam en ‘de wereld’ wordt kleiner en stiller. Het initiatief Fietsen Alle Jaren (FAJ) probeert dat te doorbreken door mensen mee naar buiten te nemen.

Kortom, het leven houdt niet op bij een bepaalde leeftijd of omstandigheid, maar we omarmen wat elke generatie te bieden heeft door zoiets eenvoudigs als …. Fietsen!

De wind door de haren

Individueel of samen met een andere passagier gaat u in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar u vroeger heeft gewoond of gewerkt. Of gewoon toeren met een heerlijke kop koffie en een stuk vlaai onderweg. Herinnert u zich dat gevoel van de wind door uw haren? Misschien is het al lang geleden dat u een heerlijke fietstocht maakte. Lekker in een rustig tempo, genieten van het weer en van de omgeving. ‘Fietsen Alle Jaren Maastricht’ wil u dat gevoel weer teruggeven.

Een andere mogelijkheid is een rit waarbij u een speciale trip wordt aangeboden, langs een aantal bijzondere culturele plekken in de eigen omgeving. Samen met uw medepassagier (familielid of begeleider) en een vrijwilliger die we ‘riksja piloot’ noemen, deelt u de herinneringen. En wie weet komt u nog wel een oude bekende tegen! Onderweg kunt u desgewenst ergens een kopje koffie/thee drinken en daarna brengt de riksja piloot u weer veilig terug. De ritten worden kosteloos aangeboden. FAJ is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Donaties zijn dan ook uiteraard altijd welkom. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Klik op de foto’s voor meer informatie

Aanmelden voor een ritje

Waar fietsen we?

Doe mee!

Voor wie fietsen we?

Over Ons

Overgewaaid uit Denemarken

Donatie en sponsoring

In het Nieuws

Sponsoren

De opstart met de aankoop van de eerste riksja is mogelijk gemaakt door:

Envida

Gemeente Maastricht

Rabobank

Zuydfiets

Elisabeth Strouven Fonds

Notariaat van Kan