Voor wie fietsen we?

Terug

Fietsen Alle Jaren verzorgd fietstochtjes door de mooie omgeving van Maastricht of een leuk ritje door de stad.  Op de riksja kunnen twee personen mee dus een begeleider, verzorgende of familielid kan mee! Onze doelgroep zijn mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen of mogen.  Mensen die nog thuis wonen, wonen in een verzorgingshuis of actief zijn op een dagbestedingslocatie of hospice, nemen we graag mee voor een ritje.

We kunnen ook een middag voor meerdere bewoners, van een afdeling of kleinschalige woonlocatie, korte ritjes verzorgen.

Alle fietsen zijn elektrisch ondersteund dus ook de meeste heuvels fietsen we op! De vrijwilligers (piloten) zijn goed getraind en hebben er zin in. Gaat U een keer mee?

Verhalen

Ouderen hebben vaak leuke, waardevolle verhalen en ervaringen die niet verloren mogen gaan. Wij brengen graag nieuwe verhalen en herinneringen mee terug met onze fietstochten. Gezelligheid en ontmoeting. Bij Fietsen Alle Jaren ontstaan nieuwe contacten en ontmoetingen tussen oud en jong, tussen ouderen onderling, tussen bestuurders en passagiers, verzorgers en familieleden.
Voor een sfeerimpressie van een riksja ritje klik op onderstaande links en lees de verhalen.

Het verhaal van meneer K. en Meneer K. woont in de Koepelhof en hij wilde graag nog eens naar de Maas. Tijdens de fietstocht maakt hij ook weer kennis met het centrum van Maastricht. We fietsten langs zijn ouderlijk huis en kwamen per toeval een oude bekende tegen.
Lees hier het verhaal van meneer K.

Het verhaal ‘Ave Marie’ is een mooi voorbeeld van hoe passagiers tijdens een fietstocht even loskomen van hun dagelijkse sores en beslommeringen en daarbij hun soms wat ‘humeurige houding’ even verliezen.
Lees hier het verhaal.

Voor wie fietsen we?