Heeze

overgewaaid uit Kopenhagen

Mat Cremers, gepensioneerd Rabobank medewerker, op zoek naar een zinvolle bijdrage aan de maatschappij die gekoppeld is aan zijn liefde voor het fietsen. Suzanne Verploegen, directeur van Home Instead Eindhoven die mensen met dementie in de thuissituatie begeleid, op zoek naar activiteiten die mensen ten goede komen die thuis wonen.

In januari 2016 ontmoetten zij elkaar bij de aftrap van Fietsen Alle Jaren georganiseerd door de Fietsersbond in Utrecht. Ze gaan direct daarna samen aan de slag gegaan om het initiatief in Heeze van de grond te trekken. Vanaf augustus zijn Jos van de Horrik, Rob Koster en diverse anders vrijwilligers aangehaakt om Fietsen Alle Jaren in Heeze tot een succes te maken.Op 7 oktober 2016 Nationale Ouderendag, zijn we officieel van start gegaan.

Momenteel hebben we één riksja in Heeze, die nog in het Perron staat. Zolang de riksja beschikbaar is en er voldoende riksja-bestuurders zijn, fietsen we niet alleen vanuit het centrum maar ook vanuit wijken rondom het centrum (zo ver de accu het toelaat). Onze droom is dat er in andere buurten en wijken van de gemeente Heeze-Leende-Sterksel mensen opstaan, die dit initiatief van onderop mee willen opzetten en vormgeven. Wie weet is de riksja met haar bestuurders en passagiers straks niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Heeze! Uiteraard zullen wij mensen die dit in hun wijk of buurt willen opzetten op weg helpen met de kennis en ervaring die we tot nu toe hebben opgedaan.

Fietsen alle Jaren Heeze

Location Manager Coordinator Captain
Schoolstraat 48, Heeze Nederland Dorpshuis 't Perron, Mat Cremers 06-83710418 / 06-81544261 / 06-81544351
Heeze
Heeze@fietsenallejaren.nl

De Riksja is momenteel nog eigendom van de commissie Fietsen Alle Jaren van Tourclub Heeze.  Op korte termijn zal de riksja ondergebracht worden in een nieuwe stichting. Iedereen die niet meer zo goed ter been is en nog eens de wind door zijn of haar haren wil voelen kan na aanmelding gratis  gebruik maken van de riksja.

Voor meer informatie, opgeven als vrijwilliger of als passagier kijk hier.

Met dank aan: