Hardenberg

Riksja project ook in Hardenberg

IVN Hardenberg-Gramsbergen e.o. gaat fietsen
Met de opbrengst van het IVN-boek “Kampioenen van de Nederlandse natuur” (John Roeden, 2016) en een fikse subsidie van de Fietsersbond, heeft IVN Hardenberg-Gramsbergen een riksja gekocht. Het idee is eenvoudig: met de fiets nemen we mensen mee die zelf niet meer kunnen fietsen en geven we ze weer het gevoel van ”wind door de haren”. En omdat het een IVN-fiets is, staat daarbij natuurbeleving voorop. Dit project met de titel fietsenallejaren, is afkomstig uit Denemarken en inmiddels een wereldwijd succes. Vrijwilligers die getraind zijn als bestuurders en een uurtje over hebben, bieden anderen een heel persoonlijke fiets- en natuurervaring. Het levert bovendien mooie, nieuwe ontmoetingen op.

Voor ‘Fietsen Alle Jaren’ in Hardenberg  zijn nog vrijwilligers nodig, jongeren en ouderen die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich melden bij John Roeden, roeden@xs4all.nl

 

 

We hebben 1 riksja en 10 geoefende bestuurders. Wil je ook bestuurder worden? Meld je dan aan bij IVN Hardenberg, John Roeden. Kijk hier voor meer informatie. Onze riksja is de eerste Azor Riksja in Nederland en we zijn blij met de hulp van fietsenmaker Hawe in Bergentheim.

Fietsen alle Jaren Hardenberg

Location Manager Coordinator Captain
Stationsstraat 5, Hardenberg Nederland Dorpshuis 't Perron, John Roeden roeden@xs4all.nl

Op 12 juli hadden de kersverse vrijwillige bestuurders hun vuurdoop; na een theorieochtend in De Koppel, fietsten we de eerste proef-rondjes in Bergentheim. De afgelopen maanden hebben alle bestuurders goed geoefend en is in september de officiële aftrap en nemen we gasten mee. Wil jij mee of weet je mensen die graag als passagier mee willen? Dit kunnen mensen zijn die zelf niet meer kunnen fietsen door ouderdom of chronische ziekte. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn van harte uitgenodigd. Jong of oud, zelfstandig wonend of wonend in een instelling, iedereen mag mee! Neem contact op met John Roeden om een fietstochtje te plannen. Deze reguliere fietsritjes zijn gratis en op maat te plannen. Wilt u en donatie doen dan is dat zeker welkom. Met dit geld kunnen we sparen voor onderhoud, extra accu en wie weet een tweede riksja.

Met dank aan:
Fietsenmaker Hawe in Bergentheim