In het Nieuws

Terug

Wil je meer te weten komen over Fietsen Alle Jaren click dan eens op een van onderstaande nieuwsitems.

Oktober 2019

Limburg 1 maakte eind oktober 2019 deze reportage over ons toen nog opstartende initiatief.

November 2019

De eerste testritten  met een leenriksja zitten erop! Bij een testdag in november 2019 was een deel van de twintig aspirant-piloten die zich inmiddels hebben aangemeld present en ook RTV Maastricht was erbij.

Februari 2020

Iedere week is bij RTV Maastricht het radioprogramma ‘Bij De Lieuwe’ te beluisteren. Fietsen Alle Jaren was  op 20 februari 2020 te gast in het programma  om meer uitleg te geven over het initiatief.

In het Nieuws

24 juni 2021

Feestelijke start op de St Pietersberg.  In het bijzijn van medewerkers van Envida, sponsoren, pers en vrijwilligers aangesloten bij Fietsen Alle Jaren Maastricht, fietste Anna Bohny, een van de ‘piloten’, met een van haar vaste passagiers naar de St Pietersberg. Ze maakt een feestelijk rondje rondom het ‘oog’ van de St Pietersberg gefietst. Dit alles om de formele start van ons mooie project wat luister bij te zetten. Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg onze Facebook pagina.

7 juli 2021

En een groep van ca 100 ‘gasten’ van de Zonnebloem kon op landgoed Vaeshartelt in Maastricht kennis maken met een drietal speciale fietsen. De afdeling Maastricht van De Zonnebloem had hiervoor op het landgoed een gezellige middag georganiseerd.  Met rolstoelfiets, duofiets en riksja werd door een vijftal vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren ritjes gemaakt door het park van het landgoed. Het was tevens de eerste kennismaking tussen beide organisaties. Afgesproken is om in de toekomst vaker samen te werken. FAJM hoopt dat door het vergroten van de bekendheid van het initiatief ook meer thuiswonende ouderen zich aanmelden voor een ritje op een van de fietsen.

In de opstartfase van het initiatief Fietsen Alle Jaren in Maastricht was er al een keer contact met Rian Moonen van het L1 programma Route Limburg. Er was nog geen riksja dus werd er een rondje gefietst op de duofiets. Zie voor een verslag elders op  deze  pagina. Rian beloofde nog een keer terug te komen zo vlug als de eerste Riksja er was. Die is er inmiddels dus kon Rian nu plaats nemen in een comfortabel bankje naast de heer H., bewoner van de Koepelhof, een van de zorglocaties van Envida. In de vroege ochtend werd er een ritje gemaakt over de Groen Loper.

Long Ride Pinksteren 2023

Uitzending ‘Wat is Loos’

Tocht in Soest zaterdag 2 juni 2023

Derde riksja in de Beyart

RTV Maastricht – Met de riksja kunnen bewoners Beyart straks naar hun favoriete stekje van Maastricht