Zin in een ritje?

Home FAJ Nijmegen

Fietsen Alle Jaren Nijmegen biedt mensen die niet langer mobiel zijn, een gratis ritje in de riksja aan. We fietsen bijvoorbeeld met ouderen die nog thuis wonen en met cliënten van woonvoorzieningen en dagbestedingen.

Drie riksja’s
We fietsen in Nijmegen met drie riksja’s. De riksja’s hebben een lage instap, zodat passagiers gemakkelijk plaats kunnen nemen. Als passagier hoef je niet te fietsen, een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja die elektrische trapondersteuning heeft. Er is ruimte voor twee passagiers in de fiets.

Je mag altijd iemand meenemen voor de gezelligheid en dat kan ook een jonger iemand zijn die nog helemaal mobiel is. Als passagier mag jij kiezen waar je naar toe wilt met de riksja. Onderweg pauzeren met een kopje koffie is ook mogelijk.

Waarom doen we dit
Je herinnert je vast hoe het voelde: lekker fietsen, de wind door de haren. Het is heerlijk om buiten te zijn! Hoe lang is het geleden dat je gefietst hebt en de wind door de haren hebt gevoeld? Wij willen jou dat gevoel graag weer geven. We begrijpen dat je niet langer zelf kunt fietsen omdat je niet langer mobiel bent. Dat is helemaal geen probleem. Een van onze bestuurders haalt je thuis of op een afgesproken plek op en helpt je in de fietsriksja. Jij geeft aan waar je graag naar toe gefietst wilt worden en de bestuurder doet de rest. Je bent er even lekker tussenuit en kunt genieten van de omgeving en een gesprek met de bestuurder.

Aanmelden
Wil je meerijden in de riksja of ken je iemand die we daarmee een plezier kunnen doen, dan kun je mailen naar fietsenallejarennijmegen@gmail.com.

Geef de volgende informatie door:
Telefoonnummer en mailadres van de aanvrager
Adres van de passagier
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Op het afgesproken tijdstip komen we je thuis of op een afgesproken plek ophalen.

De ritjes zijn gratis voor inwoners van Nijmegen, de koffie onderweg is voor eigen rekening. Woon je niet in Nijmegen en wil je graag in onze stad rond gefietst worden, dan rekenen we voor een rit € 15,- per uur. We fietsen een rondje; halen je op en brengen je terug. We bieden geen vervanging voor een taxirit.

Over onze riksja’s
Onze drie riksja’s zijn alle aangeschaft bij De Redding. Eén staat gestald bij Het St. Jozefklooster in de wijk Hees, de tweede bij Dienstencentrum Oud Burgeren Gasthuis in de wijk Galgeveld en de derde bij Aqua Viva in de wijk Brakkenstein. Onze riksja’s zijn gefinancierd met hulp van de gemeente Nijmegen, het platform Wij Zijn Nijmegen en stichting Koprol.