Koffie onderweg

Home FAJ Nijmegen

Een rit met de fietsriksja of duofiets is voor onze passagiers een uitje. Wat is er nu leuker dan tijdens de rit even ergens een kopje koffie drinken? We zijn ontzettend dankbaar dat deze horecagelegenheden onze bestuurders en passagiers een gratis kopje koffie aanbieden!

Ook pleisterplaats worden? Dat kan! Neem contact met ons op via fietsenallejarennijmegen@gmail.com.

Lunch- en borrelcafé FIKA
‘Fika’ is een Zweedse koffiepauze. Je praat dan bij met vrienden onder het genot van zoetigheden. Fika zorgt volgens de Zweden voor minder stress en meer geluk. Eigenaresse Carlijn: ‘Boi, de initiatiefnemer van FAJN, heeft ons benaderd omdat hij Fika goed vond passen bij Fietsen Alle Jaren. Het concept is overgewaaid uit Kopenhagen en Fika komt ook uit die hoek. Ik vind het erg leuk dat mensen die normaal niet bij ons zouden komen op deze manier toch kennis maken met Fika. Verder ben ik blij dat Nijmegen dit initiatief biedt aan mensen die anders niet zo veel de deur meer uit kunnen komen, daar draag ik graag een steentje aan bij.’
Meer over FIKA

Dekker v.d. Vegt boekverkopers
Op verzoek van een mevrouw die als passagier mee ging in de riksja, fietsten we op zekere dag naar de boekwinkel van Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Hier had zij jarenlang gewerkt. Een ontroerend weerzien met een aantal oud-collega’s en de directeur van de boekhandel volgde. Een prachtige ontmoeting! Vanaf dat moment mogen we met onze passagiers een ‘bakkie doen’ in de koffiecorner van Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat.
Meer over Dekker v.d. Vegt

Roosje van Ooy
Vlietberg 3, 6576 JB Ooy | 06-48939621
Meer over Roosje van Ooy: https://www.roosjevanooy.nl

 

 

Café Eten en Drinken
Een korte tekst op basis van een interview. We kunnen terecht bij Eten en Drinken Nijmegen-Oost, Eten en Drinken Lent en Eten en Drinken Malden
Meer over Café Eten en Drinken.

 

Streekbakker Jorrit
Een kort verhaal op basis van een interview.
Meer over Streekbakker Jorrit

Trainingscentrum Michi
biedt iedereen de mogelijkheid lichaam en geest te ontwikkelen, plezier te hebben en elkaar te ontmoeten.

De Broederij
Een creatieve broedplaats en ontmoetingsplek. De Broederij zorgt ervoor dat mensen zich verbonden voelen met elkaar. Het is een sfeervolle en gezellige plek en in de tuin waan je je in de natuur, midden in een woonwijk. Spelende kinderen in de tuin, een kopje koffie drinken met de buren, zelf (als jongere of volwassene) activiteiten bedenken en deze uitvoeren, of juist deelnemen aan activiteiten om zo je vaardigheden uit te breiden en je horizon te verbreden. De Broederij is een levendige ontmoetingsplek waar kunst, creativiteit, spel en natuurbeleving centraal staan.