Overgewaaid uit Denemarken

Home FAJ Nijmegen

Stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen is onderdeel van de internationale beweging Cykling Uden Alder. In 2014 woonde Boi Huisman in Kopenhagen en daar maakte hij kennis met een bijzonder fietsinitiatief: Cykling Uden Alder. Hij neemt ouderen als passagier mee op een elektrisch ondersteunde fietsriksja, zodat zij meer van hun omgeving zien en de wind door de haren voelen.

 

Nijmegen 1e initiatief in Nederland
De blijdschap en dankbaarheid van de passagiers zijn groot en raken hem. Bij terugkomst in Nederland zet hij dit initiatief op in zijn eigen stad: Nijmegen. Daarmee is Nijmegen de eerste plaats in Nederland waar Fietsen Alle Jaren vorm krijgt in de vorm van een burgerinitiatief, waarbij ontmoeting, eenvoud en verbinding centraal staan.

Stichting met 3 riksja’s en 1 Duo fiets
Met subsidie van de gemeente en van het platform Wij zijn Nijmegen worden twee riksja’s aangeschaft. De eerste passagiers halen we op bij dagbestedingen en woonzorginstellingen in het centrum van Nijmegen. In 2018 zijn we een stichting geworden en was er voldoende draagvlak voor een derde riksja – dit keer in Nijmegen Zuid. De derde riksja is aangeschaft via subsidie van de gemeente en door sponsoring van Stichting Koprol. De duo fiets is ontvangen door een schenking.

Samenwerking Stichting Fietsen Alle Jaren Landelijk
Als initiatief werken we samen met de Stichting Fietsen Alle Jaren Landelijk. De uitgangspunten van Fietsen Alle Jaren worden door de Stichting Fietsen Alle Jaren Landelijk uitgedragen. De Stichting Fietsen Alle Jaren Landelijk is licentiehouder voor Nederland voor initiatieven gebaseerd op het Deense concept Cycling without Age gevestigd in Kopenhagen. Er zijn ruim 20 steden in Nederland waar het initiatief Fietsen Alle Jaren is gestart. Bekijk het overzicht.