Waarom doen we dit?

Home FAJ Nijmegen

Fietsen Alle Jaren Nijmegen biedt mensen die niet langer mobiel zijn, een gratis ritje in de riksja of op de duofiets aan. We fietsen bijvoorbeeld met ouderen die nog thuis wonen en met cliënten van woonvoorzieningen en dagbestedingen.

 

Waarom doen we dit
Je herinnert je vast hoe het voelde: lekker fietsen, de wind door de haren. Het is heerlijk om buiten te zijn! Hoe lang is het geleden dat je gefietst hebt en de wind door de haren hebt gevoeld? Wij willen jou dat gevoel graag weer geven.  Jij geeft aan waar je graag naar toe gefietst wilt worden en de piloot doet de rest. Je bent er even lekker tussenuit en kunt genieten van de omgeving en een gesprek met de bestuurder.

De riksja’s en Duofiets
We fietsen in Nijmegen met vier riksja’s en één Duofiets. De riksja’s hebben een lage instap, zodat passagiers gemakkelijk plaats kunnen nemen. Als passagier hoef je niet te fietsen, een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja die elektrische trapondersteuning heeft. Er is ruimte voor twee passagiers op de riksja.

Je mag altijd iemand meenemen voor de gezelligheid en dat kan ook een jonger iemand zijn die nog helemaal mobiel is. Als passagier mag jij kiezen waar je naar toe wilt met de riksja. Onderweg pauzeren met een kopje koffie is ook mogelijk.