Overgewaaid uit Denemarken

Terug

Cycling without Age
In Denemarken hebben ze hier al langer ervaring mee, onder de noemer ‘Cycling without Age’. Daar rijden zo’n 500 riksja’s, bestuurd door een paar duizend vrijwilligers. Inmiddels vind je dit project in tientallen landen over de hele wereld. In ons land zijn er nu ruim 20 initiatieven, waaronder Maastricht en Westelijke Mijnstreek, die aangesloten zijn bij de landelijke stichting ‘Fietsen Alle Jaren’. Zowel de bestuurders als de passagiers komen na een rit telkens weer vrolijk thuis.

Ruimhartigheid en vriendelijkheid
Fietsen Alle Jaren is gebaseerd op ruimhartigheid en vriendelijkheid. Eén of twee ouderen of minder mobiele buurtgenoten worden in staat gesteld om kosteloos een heerlijke fietstocht te maken.

Veilig en rustig fietsen
Veilig fietsen zorgt ervoor dat Fietsen Alle Jaren voor alle betrokkenen een positieve ervaring is. Met rustig fietsen geniet je volop van de omgeving en het biedt de mogelijkheid om te stoppen en een praatje aan te knopen met mensen die je langs de weg ontmoet. Verhalen delen Ouderen hebben zoveel waardevolle verhalen en ervaringen die niet verloren mogen gaan. Wij brengen graag  nieuwe verhalen en herinneringen mee met onze fietstocht.

Gezelligheid en ontmoeting
Bij Fietsen Alle Jaren ontstaan nieuwe contacten en ontmoetingen tussen oud en jong, tussen ouderen onderling, tussen bestuurders en passagiers, verzorgers en familieleden. Dit kan zowel  tijdens de fietstocht als onderweg onder het genot van een kopje koffie/thee. En wie weet komt u nog wel een oude bekende tegen! Onderweg kunt u desgewenst ergens een kopje koffie/thee drinken en daarna rijdt de riksjapiloot weer terug. De ritten worden kosteloos aangeboden. FAJ is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Donaties zijn dan ook uiteraard altijd welkom. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening. Wilt u meer weten? mail naar fajwestelijkemijnstreek@gmail.com