Fietsen Alle Jaren binnenkort in Deventer

Initiatiefnemers Bea Schuurman en Jolanda Versteege knepen in hun handjes van geluk toen Rotary Club Deventer Noord steun toezegde bij het aanschaffen van een 1e fietsriksja voor Fietsen Alle Jaren Deventer. Op zondag 19 mei organiseerde de Rotary de Deventer Fiets Classic. Het werd een succes: na afloop was er voldoende geld voor een riksja en er meldde zich een sponsor en een vrijwilliger!

Oprichting stichting

‘Nadat Bea en ik in contact zijn gekomen met de Rotary Club Deventer Noord ging het project goed en snel lopen,’ vertelt Jolanda. ‘We hebben op 13 mei 2019 een zelfstandige stichting opgericht met in het bestuur Aleid Meulenhoff (voorzitter), Henk Schuurman (secretaris), Gert Staal (penningmeester) en drie algemene leden: Inge Bakker, Bea Schuurman en ik.’

Eerste Fiets Classic

De Rotary kwam met het idee om jaarlijks een Fiets Classic te organiseren om daarmee geld in te zamelen voor een lokaal goed doel. ‘Dit was de eerste Fiets Classic en de fietsriksja voor Deventer is het eerste goede doel dat de Rotary sponsort!’ vertelt Jolanda trots.

Fantastische dag

Jolanda: ‘Op de dag zelf trof de organisatie het enorm met het weer. Het was een heerlijke zonnige dag met meer dan 200 deelnemers. Na de tocht verzamelde iedereen bij theehuis Bij Van Bruggen waar ze een door spon-soren gevulde goodiebag kregen. De liveband Ceres uit Wageningen speelde jazz en er was eten en drinken voor alle bezoekers. Marij de Jong van Fietsen Alle Jaren Nijmegen stond klaar met een riksja zodat bezoekers die konden bewonderen of zich laten rondrijden. Iedereen was enthousiast!’

Niet 1 maar 2 riksja’s

‘Dankzij een grote sponsor, Bosch-Nefit (een bekend Deventer bedrijf) hebben we inmiddels zeker € 14.000,- bij elkaar! Dit is inclusief een bedrag wat van de wijkcommissie Keizerslanden komt (de wijk waar het project in eerste instantie van start gaat). We hebben daarom als bestuur besloten niet één maar twee riksja’s aan te schaffen.’

Zin om mee te doen?

De riksja’s zijn besteld en FAJ Deventer verwacht de riksja’s in augustus in gebruik te kunnen nemen. ‘De riksja’s worden gestald bij woonzorgcen-trum Ludgerus in de wijk Keizerslanden,’ vertelt Jolanda., ‘en dan kunnen we echt gaan fietsen. We willen tegen die tijd beschikken over een grote pool vrijwilligers. Inmiddels hebben we plannen voor een tweede locatie in Deventer, zodat we met de riksja’s een zo groot mogelijk gebied kunnen bestrijken en zoveel mogelijk mensen kunnen bedienen.’ Heb je interesse? Aanmelden kan via fajdeventer@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *