Rolstoelfietsen

Ze zijn er ! Twee gloednieuwe rolstoelfietsen gaan er voor zorgen dat bewoners van Maastricht, gebonden aan een rolstoel weer wat vaker wind in de haren voelen.

De landelijke directeur van de Zonnebloem de heer Marc Damen was speciaal naar de Limburgse hoofdstad afgereisd om samen met wethouder Bastiaans van sociale zaken de fietsen onder een Gouden laken vandaag ‘te toveren’. Na enkele toespraakjes werden er door vrijwilligers van zowel Zonnebloem als Fietsen Alle Jaren alvast enkele rondjes in en rondom het net gerenoveerde winkelcentrum gefietst. De winkeliersvereniging is naast de Zonnebloem ‘grootsponsor’ van de fietsen. De fietsen hebben een dikke vloerplaat en kunnen ook mensen meenemen met een zwaardere rolstoel. Ze zijn ondergebracht in twee zorgcentra in de binnenstad. Fietsen Alle Jaren Maastricht en de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem hebben afgesproken met de twee nieuwe fietsen en natuurlijk ook de twee riksja’s van FAJ, zo breed en vaak als mogelijk ritjes te gaan maken.

Ook elders in het land is de Zonnebloem actief bezig met het ‘uitrollen’ van rolstoelfietsen. We hebben (nog) geen overall beeld waar dat speelt maar je kunt eens Informeren bij de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem in jouw plaats.