Jubileum Fietsen Alle Jaren Nijmegen

In de prachtige villa Oud Heyendaal vierden we op 1 oktober het 7,5 jarig bestaan van FAJN. Met ongeveer 30 piloten maakten we er een mooi feestje van. Gezellig met elkaar kletsend bij “een bakkie” met heerlijk jubileumgebak, keken we terug op de succesvolle ontwikkeling van ons riksja initiatief.

In 2015 gestart met het eerste prototype van de riksja, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een voertuigenpark van 4 riksja’s. Hiermee bestrijken we een groot deel van Nijmegen. We hebben inmiddels in al die jarentussen de 2500 en 3000 ritten gereden. De riksja is een bekend fenomeen in Nijmegen.
Zowel ouderen die in instellingen verblijven als mensen die nog gewoon zelfstandig wonen, zitten dagelijks in de riksja waardoor ze genieten van ritjes door onze prachtige stad en mooie omgeving. We zijn natuurlijk blij en trots op de grote groep enthousiaste piloten, die dit allemaal mogelijk maken.

Tijdens het feestje mochten onze piloten laten zien dat ze het principe van langzaam rijden goed beheersen in een “slow ride” met hindernissen. Net als in de echte ritten, kwamen ze allerlei situaties tegen, waarbij ze hun rij-en stuurvaardigheid konden bewijzen.
Na de grote FAJN quiz met, uiteraard,  vragen over allerlei riksja weetjes, genoten we van een heerlijke lunch, bereid door een van onze sponsors en een “home made” salade van een enthousiaste fan van FAJN.
Er was ook nog tijd voor een kort toespraakje voor drie oprichters van het eerste uur, Marie Louise, Boi en Huub.
Na uit volle borst het “lang zullen we leven” gezongen te hebben, beloofden we elkaar over een paar jaar bij ons volgend jubileumfeest opnieuw te ontmoeten.