Pilotendag Maastricht

Bijna alle vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren Maastricht waren aanwezig op de tweede pilotenmiddag van 2022. De bijeenkomst stond naast kennis maken vooral in het teken van ervaringen delen en kennis uit te wisselen. Aan iedereen werd gevraag een positieve ervaring en een verbeterpunt aan te dragen. Onze piloten worden erg blij van de enthousiaste reacties van passagiers, verzorgenden en of familieleden etc. Fietsen Alle Jaren zorgt niet alleen voor ‘wind door de haren’ maar ook voor stralende gezichten, positieve bijval (‘wat leuk, wat goed etc) en bij veel mensen op straat voor een lach op het gezicht.

Er kwam een trits aan onderwerpen voorbij die onder leiding van voorzittend piloot Wim van der Heijden in ‘rij en gelid’ werden gezet. Dat leverde aan het einde van de middag een mooi overzicht op met aandachtspunten waar het bestuur de komende tijd mee aan de slag kan.

Fietsenmaker Dave van Eijsden, tevens sponsor van Fietsen Alle Jaren en dealer/leverancier van de van Raam fietsen waarmee in Maastricht wordt gefietst, vertelde over het juiste gebruik van de riksja’s. Hij gaf nuttige tips over het (klein maar noodzakelijk ) onderhoud, opladen van de accu’s, de juiste manier van schakelen en veel meer. Een apart (app)groepje gaat zich over het wel en wee van (het onderhoud van) de fietsen ontfermen.
Met een groepsfoto en een drankje in een naastgelegen café werd een leuke en leerzamemiddag afgesloten.
Op naar de volgende ☺