Stichting FAJ Deventer

Home FAJ Deventer

In 2017 raakten twee vriendinnen enthousiast over de wind-door-de-haren-idee: fietsen met behulp van een riksja, met en voor wie niet (meer) zelfstandig kan fietsen. Al snel vonden ze in de wijk Keizerslanden, bij het sociaal wijkteam en wooncentrum Ludgerus, een warm onthaal voor hun plannen. Maar fondswerving ging moeilijk. Na een oproep in de Vogelvrije Fietser, het blad van de Fietsersbond, voegde zich in 2018 een derde bij hen. Door zijn contacten binnen de serviceclub Rotary kwam het (fiets)wiel op gang. In mei 2019 werd de Stichting Fietsen Alle Jaren Deventer opgericht. Diezelfde maand organiseerde Rotary Deventer-Noord het fietsevenement de Deventer Fiets Classic. De sponsortocht bracht genoeg geld op voor één riksja. Het Deventerse bedrijf Nefit Bosch, bekend van de cv-ketels, sponsorde een tweede riksja. Kort daarop werden de twee riksja’s besteld.

De start

Op 25 oktober 2019 hadden we de kick-off van Fietsen Alle Jaren Deventer. Dat was een groot succes! De eerste ritten in onze riksja’s waren voor de oudste bewoonster van Woonzorgcentrum Ludgerus, de wethouder en twee dappere oude dames. Ze vonden de riksja’s een schitterende aanwinst om de wind weer eens door hun haren te voelen en een aanvulling op de voorzieningen in Deventer voor hun doelgroep.

Wil je weten wat er vanaf 2020 is gebeurd? Klik dan hier.

Waarom we dit doen

Iedereen die niet meer zelfstandig kan fietsen en het fijn vindt de wind door de haren te voelen, is onze passagier. Een ritje langs de IJssel of in de omgeving van Colmschate, een kopje koffie op de Brink of door de straat waar je vroeger woonde; het kan allemaal bij Fietsen Alle Jaren Deventer.

Bestuur

  • Aleid Meulenhoff, voorzitter
  • Gert Staal, penningmeester
  • Henk Schuurman, secretaris
  • Inge Bakker, bestuurslid
  • Bea Schuurman, bestuurslid
  • Jolanda Versteege, bestuurslid

Wij ontvangen geen beloning voor ons bestuurswerk voor de stichting.

 

Gegevens van de stichting

Stichting Fietsen Alle Jaren Deventer
KvK-nummer: 74820672 | RSIN-nummer: 860038853
NL03 TRIO 0379647508 t.n.v. Fietsen Alle Jaren Deventer
Mailadres: deventer@fietsenallejaren.nl

ANBI-status toegekend per 3-11-2021