Een riksja voor Den Haag: vrijwilligers gezocht!

In Scheveningen reed al een riksja, maar er komt er ook een voor Den Haag, namelijk in de wijk Transvaal. Voor dit nieuwe initiatief zoeken we nu enthousiaste vrijwilligers! De stallingsplek bij een verzorgingstehuis en de fondsen voor een startabonnement zijn er al!

Fietsen Alle Jaren vrijwilligers nemen per keer twee kwetsbare oudere of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Een warmhartige maar eenvoudige handeling die iedereen kan doen (de riksja heeft trapondersteuning).

Vacature: (vrijwillige) riksjef 
De riksjef is eigenlijk de plaatselijke coördinator van ‘Fietsen Alle Jaren’. Voor de opstart van Fietsen Alle Jaren en voor de coördinatie daarna, zoeken we een riksjef voor Den Haag.

De belangrijkste taak is het tot stand brengen van een ‘match’ tussen een binnengekomen verzoek voor een rit met een vrijwilliger die op het gewenste tijdstip beschikbaar is. Andere taken zijn: bestuurders werven, passagiers werven, communicatie o.a. met de zorginstelling en de Fietersbond, regelen training nieuwe bestuurders (Fietsersbond zorgt voor dagdeel training), onderhoud riksja etc.

De riksjefs krijgen ondersteuning vanuit de landelijke Fietsersbond en kunnen deelnemen aan bijeenkomsten om hun ervaringen uit te wisselen met hun collega’s uit andere gemeenten.
Inzet: ca 5-10 uur per week

Vacature: (vrijwillige) bestuurders
De bestuurder is een vrijwilliger die regelmatig beschikbaar is om er met de riksja en een of twee passagiers op uit te gaan. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning! Voordat je begint, krijg je een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.
Inzet: flexibel, je kunt bv een keer in de twee weken een ritje maken van ca 1 uur.

Over het algemeen vinden de ritten bij de meeste intiatieven plaats van maandag t/m vrijdag tussen 10-16 uur.

Wil je je opgeven of wil je meer informatie: neem dan gerust contact met ons op via: fietsenallejaren@fietsersbond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *