Fietsen Alle Jaren wordt onafhankelijke stichting!

nieuw vooruitzicht

Eind oktober maakte de Fietsersbond bekend dat ze gaan stoppen met Fietsen Alle Jaren als project. Sinds november is de landelijke denktank van Fietsen Alle Jaren dus aan het broeden op een eigen organisatievorm. En nu is de kogel door de kerk: we gaan voor een eigen stichting!

De denktank was al langer bezig met het hervormen van Fietsen Alle Jaren, hoewel toen nog niemand wist dat de Fietsersbond ons ging verlaten. In de eerste helft van dit jaar hebben vrijwilligers van het eerste uur Nina van Haren en Boi Huisman onderzocht hoe Fietsen Alle Jaren weer kan groeien en bloeien door het hele land. Daarom was er al een stevige basis aan onderzoek en goede idee├źn en kon de denktank snel en goed onderbouwd een beslissing maken.

In de afgelopen maanden heeft de denktank de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet: van helemaal geen landelijke organisatie tot een vereniging en van samengaan met een andere organisatie tot een informele landelijke kerngroep. Uiteindelijk kwam een eigen landelijke stichting als beste idee uit de bus.

Tot en met maart blijft de Fietsersbond Fietsen Alle Jaren nog steunen; per april worden de taken van projectmedewerker Arjen Klinkenberg overgedragen aan de stichting in oprichting.

Zelf bijdragen?

De nieuwe stichting heeft ook een bestuur nodig. Draag je Fietsen Alle Jaren een warm hart toe en lijkt het je leuk om de landelijke stichting mede te runnen? Stuur dan een mail naar fajlandelijk@gmail.com.