Carnaval met QR

Woensdagnacht 23 februari, 02.11 u….. Marijke, coördinator van Fietsen Alle Jaren Westelijke Mijnstreek schrikt wakker uit een prachtige droom. In haar dromen zag ze riksja’s, versierde riksja’s, riksja’s met ballonnen, met muziek, met blije, zingende en hossende mensen…

Het idee is geboren, de rikja’s gaan mee in de optocht van de Waereldstjad Gelaen!

Met de ruim 25 vrijwilligers volgen er drie dagen van enthousiast app-verkeer en het is geregeld, we gaan! Door een positieve corona test kon Marijke zelf helaas niet van de partij zijn.
Zondag 27 feb, 12 u: bij Bunderhof, de standplaats van de Tuk-Tuk en de Betjak, verzamelen Maria, Jos, Arend en Leo, de fietsen worden versierd met ballonnen, vlaggen en QR-codes (reclame en flyers niet toegestaan in de optocht) en we vertrekken naar de opstelplaats in de Salmstraat Geleen. Ondanks de beperkte ingekorte lengte van de optocht, is het er gezellig druk. Zeker 40 groepen, groepjes en einzelgängers melden zich. Geleen laat zich van z’n creatieve kant zien. De riksja’s kunnen al vóór de optocht rekenen op belangstelling en er wordt al een spontaan ritje met een echtpaar op leeftijd gemaakt, heerlijk vinden ze het!

Stipt, nou ja stipt, om 14.11u vertrekken we, achter de harmonie en de prinsen een korte route door het winkelcentrum, maar erg gezellig en dankzij het prachtig weer veel vrolijk publiek! Optrekken, remmen, slingeren, bijna-botsing met een scootmobiel, goed opletten, nog niet zo simpel dat rijden in een optocht. Maar heel veel belangstelling en dankzij Jos en Leo gespecialiseerd in het aanspreken van (senioren) publiek krijgen veel mensen goede informatie over FAJ! Deze info geven we nu ook via een kersverse QR code, hoe hip is dat!!
Ondertussen pikken we hier en daar een passagier op om even te ervaren hoe leuk zo ‘n tochtje in de riksja is!
Veel te snel zijn we alweer bij het eindpunt, waar we door het comité nog even in het zonnetje worden gezet met “unne echte pries , “een vaantje, ter herinnering aan een geslaagde middag! Alaaf!

Arend te Velde