Het drankje

Vandaag is het Nationale Ouderendag. We hebben een verhalen we hebben een verhalenwedstijd uitgeschreven voor onze riksja piloten. Elke dag horen we mooie verhalen en trekken we de aandacht met onze mooie riksja’s door de straten.  Uit de inzendingen is dit verhaal van Zwietse Pietersen het geworden.
HET DRANKJE
Het was op een mooie, warme zomerdag. Een echtpaar uit verzorgingsinstelling Erasmus in Leeuwarden zat die middag in de Riksja. Na een ritje door het centrum van Leeuwarden en het Leeuwarder Bos, reden we langs de voormalige gevangenis de Blokhuispoort.
Vanwege het mooie weer stelde het echtpaar voor, om een drankje te gaan drinken in de Blokhuispoort.
In dit eerdere Huis van Bewaring heb je onder andere een café. Met de toepasselijke naam: “de Bak”.
Met de Riksja namen we hier op het terras plaats. We bestelden alle drie een heerlijk fris drankje. Toen de serveerster de drankjes bracht, zei ze meteen: ”de drankjes hoeven jullie niet te balen.” Wij keken haar verbaasd aan en vroegen aan de serveerster: “ waarom niet?”  Ze wees naar een meneer die verderop het terras zat. We kenden alle drie de desbetreffende man niet.
Na een poosje kwam de man bij ons tafeltje en gaf ons een hand. Op de vraag waarom hij ons het drankje had aangeboden zei hij:
Ik zag jullie een hele leuke middag hebben en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”
Wij vonden dat fantastisch. Waarop de man van het echtpaar antwoordde: er zijn gelukkig ook nog heel goede mensen op de wereld”