Nieuw boekingssysteem helpt vrijwilligers Fietsen Alle Jaren bij plannen ritten met riksja

Nieuw boekingssysteem helpt vrijwilligers Fietsen Alle Jaren bij plannen ritten met riksja

Door een eigen boekingssysteem kan het groeiende aantal Fietsen Alle Jaren initiatieven in Nederland nu makkelijker vraag en aanbod combineren. Het systeem ontlast daarmee vrijwilligers, zodat zij meer tijd hebben om te fietsen met ouderen en minder tijd bezig zijn achter de computer. Het systeem werd afgelopen vrijdag 25 mei enthousiast ontvangen door vrijwillige bestuurders en ‘riksjefs’, een soort lokale coördinatoren, tijdens een landelijke bijeenkomst in Utrecht.

‘Fietsen Alle Jaren gaat uit van het idee dat iedereen recht heeft op wind door zijn haar’ vertelt projectmedewerker Fietsen Alle Jaren bij de Fietsersbond, Gemma Adelaar. De vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Een warmhartige maar eenvoudige handeling die iedereen kan doen. Met Alle Jaren bedoelen we dat het leven niet ophoudt bij een bepaalde leeftijd, en omarmen we wat elke generatie te bieden heeft door middel van iets eenvoudigs als fietsen.

Fietsen Alle Jaren is een initiatief van de Fietsersbond. Op dit moment rijden er al riksja’s op twintig locaties in ons land. In Groningen en Nijmegen gaat het zelfs al om twee riksja’s en in Leeuwarden om drie riksja’s. De New Mobility Foundation draagt bij aan de opschaling van dit project door de medefinanciering van een slim digitaal boeking- en beheersysteem.

De New Mobility Foundation is een nieuw fonds dat zich richt op projecten en initiatieven die de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving zoals ouderen, gehandicapten, vluchtelingen en mensen met lagere inkomens helpt te verbeteren. Door het bestrijden van zogeheten ‘mobiliteitsarmoede’ wordt het sociaal isolement van deze doelgroepen verkleind, en worden de kansen op onderwijs, arbeidsmarkt en een betere gezondheid vergroot.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *