Oranjefonds steunt Westelijke Mijnstreek

“De afgelopen periode zijn er een kleine 20 enthousiaste ‘riksja-piloten’ opgeleid om de twee elektrisch ondersteunde Chat-riksja’s met twee passagiers te besturen en ritten door de omgeving te maken. Dit alles onder de bezielende aanvoering van onze ‘Riksjefs’ Marijke Baart en Hans Huisman.”

Het project is een samenwerking van Thuishulpcentrale De Brug met Vivantes Ouderenzorg. Een ritje boeken mag in principe iedereen die zelf niet meer mobiel is om te fietsen.

“De bijdrage van het Oranje Fonds was heel belangrijk om de zekerheid te creëren dat we de komende jaren kosteloos ritten aan kunnen blijven bieden.” Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Fietsen alle Jaren past hier helemaal in. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Lees hier het artikel van Geleen Nieuws verder